Cursus actualiteiten arbeidsrecht

31 mei

Nijmegen - Lent

10.00 - 17.30 uur
6 NOvA PO
395,-
Nijmegen - Lent
28 juni

Breukelen

10.00 - 17.30 uur
6 NOvA PO
395,-
Breukelen

Cursus actualiteiten arbeidsrecht

  • Wat is de stand van zaken met betrekking tot de ontslaggronden?
  • Welke invloed heeft het arrest Gemeente Amsterdam op mijn advisering over arbeidscontracten?
  • Kan ik nog wel platformarbeid aanbieden na de Deliveroo-zaak?
  • Hoe bereken ik de billijke vergoeding na Blue Circle en New Haistyle II?
  • Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de rechtspraak en regelgeving van de afgelopen maanden?
  • Uiteraard worden de verkiezingen in de gaten gehouden en zal de daaruit te verwachten wet- en regelgeving besproken worden

Op deze vragen en meer geven mr.dr. Pascal Kruit (partner Boontje Advocaten) en prof.mr.dr. Ruben Houweling (hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) op interactieve wijze antwoord in de unieke duo-cursus “Actualiteiten Arbeidsrecht”.

Deze twee absolute toppers op het terrein van het arbeidsrecht bespreken knelpunten en actualiteiten in het meest dynamische rechtsgebied.

Op basis van concrete casusposities uit de dagelijkse praktijk worden tips & tricks aangereikt waarmee je direct in jouw dossiers aan de slag kunt.

Doelgroep
Advocaten

Maandag 31 mei in het Van der Valk Hotel te Nijmegen-Lent

Maandag 28 juni in het Van der Valk Hotel te Breukelen

09.30 – 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 – 11.30 uur Start cursus deel 1
11.30 – 11.45 uur Pauze
11.45 – 13.15 uur Cursus deel 2
13.15 – 14.15 uur Pauze met lunch
14.15 – 15.45 uur Cursus deel 3
15.45 – 16.00 uur Pauze
16.00 – 17.30 uur Cursus deel 4
17.30 Afsluiting cursus

prof.mr.dr. Ruben Houweling
Ruben Houweling studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen (onder meer voor CPO, OSR, PALA en PALA+ en het Arbeidsrecht Instituut). Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind Advocaten te Amsterdam.

dr.mr. Pascal Kruit
Pascal Kruit studeerde in 2006 cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde op 15 maart 2012 aan diezelfde universiteit op het proefschrift getiteld ‘De ontbindingsbeschikking ex art. 7:685 BW getoetst’. Pascal is thans partner bij Boontje Advocaten te Amsterdam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het ontslagrecht en het arbeidsovereenkomstenrecht. Pascal doceert frequent, onder andere in postacademisch onderwijs (PALA). Hij publiceert ook regelmatig artikelen en annotaties in arbeidsrechtelijke vakliteratuur.