Cursus actualiteiten huurrecht: woon- en bedrijfsruimte

9 november

Maastricht

10.00 - 17.30 uur
6 NOvA PO
375,-
Maastricht

Cursus actualiteiten huurrecht: woon- en bedrijfsruimte

De gezondheid van jou, onze andere cursisten en onze medewerkers staat voorop. Omdat we onze maatschappelijke betrokkenheid willen tonen en ons steentje willen bijdragen aan de indamming van het coronavirus hebben we besloten de klassikale cursus van 16 juni in Arnhem te annuleren. Op dit moment zijn we alle cursisten die zich reeds voor deze cursus hebben aangemeld, hierover aan het informeren. De meeste cursussen zullen worden verplaatst naar het najaar. Ondertussen bieden we steeds meer cursussen online aan. Deze online cursussen worden wekelijks uitgebreid. Benieuwd naar ons online aanbod? Houd dan onze online cursussen geregeld in de gaten.

De klassikale cursus van 9 november in Maastricht en de klassikale cursus van 17 november in Rotterdam zullen wel plaatsvinden

 

Het huurrecht is een veelzijdig rechtsgebied met interessante regimes welke met een enkele twinkslag soms compleet anders kunnen uitpakken. Dat is meteen precies waar in deze cursus de aandacht aan zal worden besteed aan de hand van concrete casussen. De casussen worden besproken aan de hand van de wet en de jurisprudentie van hoofdzakelijk het jaar 2018 en 2019 zodat u volledig bij bent om goed te kunnen adviseren.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen:

  • Essentialia van de huurovereenkomst;
  • Kwalificatie van het gehuurde en haar nuances;
  • De werking van de ontruimingsbescherming;
  • Woonfraude, onderverhuur en haar (on)mogelijkheden;
  • Afrekening van servicekosten bij woon-en bedrijfsruimte;
  • De beoordeling van de goedkeuring van afwijkende bedingen;
  • Indeplaatsstelling en haar (on)mogelijkheden;
  • De opzegging wegens dringend eigen gebruik en de laatste jurisprudentie op dit gebied, alsook de bijbehorende tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten;
  • Opzegging wegens de verwezenlijking van een bestemmingsplan;
  • En vanzelfsprekend de nieuwste uitspraken en ontwikkelingen die (nog) niet bekend zijn.

Punten
6 NOvA PO-punten

Doelgroep
Advocaten

GEANNULEERD Dinsdag 16 juni 2020 in Arnhem 

Maandag 9 november 2020 in Maastricht op locatie van Paulussen Advocaten. Het kantoor van Paulussen advocaten is gelegen aan de Sint Pieterskade 26 (6212 AD) Maastricht.

Dinsdag 17 november 2020 in Rotterdam (exacte cursuslocatie zal nog bekend gemaakt worden).

09.30 – 10.00 uur     Inloop met koffie en thee
10.00 – 11.30 uur     Cursus deel 1
11.30 – 11.45 uur     Pauze
11.45 – 13.15 uur     Cursus deel 2
13.15 – 14.15 uur     Pauze met lunch
14.15 – 15.45 uur     Cursus deel 3
15.45 – 16.00 uur     Pauze
16.00 – 17.30 uur     Cursus deel 4
17.30                          Afsluiting

mr. Michel Visser
Michel Visser is inmiddels meer dan 13 jaar advocaat en staat bekend als pragmatisch. Michel staat hoofdzakelijk beleggers en eigenaren bij. Zijn specialisatie is exploitatie van commercieel vastgoed en het huurrecht. Michel heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Nyenrode en de Northwestern University Pritzker School of Law, VHA. Naast advocaat is Michel ook docent aan de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, CPO (Universiteit Nijmegen) en enkele vastgoedorganisaties en publiceert hij regelmatig over o.m. het huurrecht.