Cursus actualiteiten ondernemingsrecht

9 juni

Arnhem

13.00 - 17.30 uur
4 NOvA PO
250,-
Arnhem

Cursus actualiteiten ondernemingsrecht

De gezondheid van jou, onze andere cursisten en onze medewerkers staat voorop. Omdat we onze maatschappelijke betrokkenheid willen tonen en ons steentje willen bijdragen aan de indamming van het coronavirus hebben we besloten deze klassikale cursus te annuleren. Op dit moment zijn we alle cursisten die zich reeds voor deze cursus hebben aangemeld, hierover aan het informeren. De meeste cursussen zullen worden verplaatst naar het najaar. Ondertussen bieden we steeds meer cursussen online aan. Deze online cursussen worden wekelijks uitgebreid. Benieuwd naar ons online aanbod? Houd dan onze online cursussen geregeld in de gaten.

Bent u niet dagelijks met het ondernemingsrecht bezig, maar krijgt u hier toch regelmatig mee te maken? Dan is deze cursus iets voor u!

Ervaren advocaat, mr. Remco Bijlsma, zal samen met u het ondernemingsrecht op een pragmatische en inzichtelijke manier doorlopen. Hierbij reikt hij de nodige handvatten aan waarbij zowel onervaren als ervaren ondernemingsrecht advocaten kennis en praktijkervaring zullen opdoen. Uiteraard zullen de actualiteiten binnen het ondernemingsrecht tijdens deze cursus niet ontbreken.

Het belooft een interessante cursus te worden waarbij gebruik gemaakt kan worden van de inbreng van eigen casussen. Bij het bespreken van deze casussen zal Remco de discussie tussen de verschillende deelnemers op gang brengen wat zal bijdragen aan het interactieve karakter van deze cursus. Na het volgen van deze cursus heeft u goede handvatten gekregen die u direct kan toepassen in uw eigen praktijk.

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • De rol van het bestuur
  • De raad van commissarissen
  • De aandeelhouder
  • Vertegenwoordiging van de vennootschap
  • Geschillenbeslechting
  • Recente ontwikkelingen en jurisprudentie

Punten
4 NOvA PO-punten

Doelgroep
Advocaten

GEANNULEERD Dinsdag 9 juni 2020 in Arnhem (exacte locatie zal nog worden gepubliceerd).

12.30 – 13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.00 – 14.30 uur Cursus deel 1
14.30 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 16.15 uur Cursus deel 2
16.15 – 16.30 uur Pauze
16.30 – 17.30 uur Cursus deel 3
17.30 Afsluiting cursus

mr. Remco Bijlsma
Remco Bijlsma studeerde als jurist af ­aan de Universiteit van Leiden. Naast ruime ervaring als advocaat heeft hij ook veel ervaring als RvC-lid en bestuurder. Hij adviseert ondernemingen, zorginstellingen, sportverenigingen en overkoepelende organisaties op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht, waarbij zijn focus ligt op het koppelen van juridische kennis aan een brede maatschappelijke blik. Door zijn inhoudelijke expertise en jarenlange juridische en bestuurlijke ervaring, kent Bijlsma het klappen van de zweep. Momenteel is hij lid van de RvC van de September Groep en voorzitter van hockeyvereniging Upward in Arnhem.