Cursus actualiteiten verzekeringsrecht

8 juni

Leusden

13.00 - 17.30 uur
4 NOvA PO
250,-
Leusden

Cursus actualiteiten verzekeringsrecht

De gezondheid van jou, onze andere cursisten en onze medewerkers staat voorop. Omdat we onze maatschappelijke betrokkenheid willen tonen en ons steentje willen bijdragen aan de indamming van het coronavirus hebben we besloten deze klassikale cursus te annuleren. Op dit moment zijn we alle cursisten die zich reeds voor deze cursus hebben aangemeld, hierover aan het informeren. De meeste cursussen zullen worden verplaatst naar het najaar. Ondertussen bieden we steeds meer cursussen online aan. Deze online cursussen worden wekelijks uitgebreid. Benieuwd naar ons online aanbod? Houd dan onze online cursussen geregeld in de gaten.

Wilt u worden bijgepraat over de meest recente relevante rechtspraak over verzekeringsrecht? Welke uitspraken zijn van belang voor uw praktijk? Met de cursus ‘actualiteiten verzekeringsrecht’ bent u in 4 uur weer helemaal bij. Uw docent, mr. Peter van Huizen, neemt u mee in de verzekeringsrechtelijke actualiteiten. De recente en relevante uitspraken van de rechter en van het Kifid komen aan bod, alsook andere recente ontwikkelingen in literatuur en praktijk. Om enkele voorbeelden te geven:

  • De betekenis van de uitspraak van de Hoge Raad van 13 april 2018 over de opzetclausule voor de praktijk. Hoe luidt de lagere rechtspraak sindsdien? En hoe staat het er sindsdien voor met de ontwikkeling van de nieuwste ‘Opzetclausule’?
  • De laatste rechtspraak over onder meer verjaring, de uitleg van polisvoorwaarden en verzekeringsfraude;
  • De actualiteiten rond aansprakelijkheid van verzekeringstussenpersonen; en
  • De ontwikkelingen op het gebied van de vrije advocaatkeuze bij een rechtsbijstandverzekering.

Punten
4 NOvA PO-punten

Doelgroep
Advocaten

GEANNULEERD maandag 8 juni 2020 in Leusden (exacte locatie zal nog worden gepubliceerd).

12.30 – 13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.00 – 14.30 uur Cursus deel 1
14.30 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 16.15 uur Cursus deel 2
16.15 – 16.30 uur Pauze
16.30 – 17.30 uur Cursus deel 3
17.30 Afsluiting cursus

mr. Peter van Huizen
Peter van Huizen is sinds 2011 advocaat en gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Hij heeft op die rechtsgebieden zowel verschillende verzekeraars als verzekerden bijgestaan en ook veelvuldige geprocedeerd. In 2019 heeft Peter een nieuw advocatenkantoor opgericht dat zich uitsluitend richt op aansprakelijkheid, letselschade en verzekeringsrecht.

Peter doceert daarnaast sinds jaren aan verschillende opleidingsinstituten voor andere advocaten, verzekeraars, rechtsbijstand juristen en letselschade-experts (belangenbehartigers). Zijn praktijkervaring neemt Peter mee in zijn manier van doceren. Geen onderwerp wordt behandeld zonder sprekend praktijkvoorbeeld.

Peter publiceert regelmatig en is verbonden als vaste medewerker aan het juridische vakblad ‘VAST’ (Verzekering, Aansprakelijkheid, Schade en Toezicht). Peter studeerde Nederlands Privaatrecht en Internationaal Publiekrecht te Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over Peter van Huizen hier.