Videotutorial erfrecht: 5 erfrechtelijke beginselen + het modeltestament

28 januari

Videotutorial on demand

6 uur
6 NOvA PO
300,-
Videotutorial on demand

Videotutorial erfrecht: 5 erfrechtelijke beginselen + het modeltestament

In deze cursus legt prof.mr. Bernard Schols de vijf basisbeginselen uit van het erfrecht. Zie onderstaand de verschillende onderwerpen. Daarnaast ontvangt u een draaiboek met bijbehorende achtergrondinformatie: de Advotip met de vijf erfrechtelijke beginselen. Daar komt bij een artikel over de rechtspositie van de executeur (Executele en Bewind, vijfde blok) en het (fiscale) modeltestament (laatste blok). 

  1. Deel I Inleiding (twee soorten erfrecht)
  2. Deel II De ‘saisine’, (beneficiaire) aanvaarding en verwerping
  3. Deel III Het Testament (het gesloten stelsel)
  4. Deel IV De legitieme portie (schadevergoeding in geld)
  5. Deel V Executele en bewind. Erfrecht als vertegenwoordigingsrecht
  6. Deel VI Het modeltestament (fiscaal)

Doelgroep
Advocaten

 

Videotutorial ‘on demand’
Deze video kan je nu op ieder gewenst moment bekijken na aanmelding voor deze cursus. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt u binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar u op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Duur: 6 uur

Prof.mr. Bernard Schols
Bernard Schols is oud-notaris en als hoogleraar Successierecht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Na vijftien jaar in het notariaat werkzaam geweest te zijn heeft Bernard Schols zich volledig toegelegd op het fenomeen estate planning. Naast zijn functie in het notariaat is Bernard tevens als redacteur verbonden aan het tijdschrift (nieuw) Erfrecht, de e-brief EstateTip Review en maakt hij deel uit van de hoofdredactie van Fiscale Berichten voor het Notariaat (FBN).