Cursus koop en verkoop roerende en onroerende zaken

Cursus koop en verkoop roerende en onroerende zaken

De gezondheid van jou, onze andere cursisten en onze medewerkers staat voorop. Omdat we onze maatschappelijke betrokkenheid willen tonen en ons steentje willen bijdragen aan de indamming van het coronavirus hebben we besloten deze klassikale cursus te annuleren. Op dit moment zijn we alle cursisten die zich reeds voor deze cursus hebben aangemeld, hierover aan het informeren. De meeste cursussen zullen worden verplaatst naar het najaar. Ondertussen bieden we steeds meer cursussen online aan. Deze online cursussen worden wekelijks uitgebreid. Benieuwd naar ons online aanbod? Houd dan onze online cursussen geregeld in de gaten.

Het kooprecht is de hoeksteen van het burgerlijke recht. Nergens wordt het Burgerlijk Wetboek verder getest dan in het kooprecht en dat is ook logisch. Kopen is namelijk iets dat we iedere dag doen. Ook in de juridische praktijk is de koopovereenkomst belangrijk. Niet in de laatste plaats door de belangen die er vaak mee gemoeid zijn. Toch kan er een hoop misgaan: niet op tijd klagen, niet in gebreke stellen, de schade onvoldoende op het netvlies hebben of niet helemaal scherp de consumentenrechten op het netvlies hebben en de vordering kan de prullenbak in gaan. Daar komt nog bij dat het consumentenkooprecht de komende jaren uitgebreid op de schop gaat. Reden te over dus om het kooprecht weer goed op te frissen. In deze cursus gaat Jan Spanjaard graag de discussie over koopovereenkomsten met u aan en geeft hij tips en tricks om goed beslagen ten ijs te komen, zodat de positie van uw onderneming of uw cliënt optimaal gewaarborgd is.

Punten
4 NOvA PO-punten

Doelgroep
Advocaten

GEANNULEERD donderdag 4 juni 2020 in Roermond (exacte locatie zal nog worden gepubliceerd).

12.30 – 13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.00 – 14.30 uur Cursus deel 1
14.30 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 16.15 uur Cursus deel 2
16.15 – 16.30 uur Pauze
16.30 – 17.30 uur Cursus deel 3
17.30 Afsluiting cursus

mr. drs. Jan Spanjaard
Mr. drs. Jan Spanjaard is sinds 2004 advocaat; tot medio 2019 bij La Gro Advocaten en La Gro Geelkerken Advocaten in Alphen aan den Rijn en sinds medio 2019 als zelfstandig advocaat onder de naam facily LAW advocatuur. Hij is daarnaast als adviseur verbonden aan La Gro Geelkerken Advocaten, als honorair universitair docent aan de Universiteit Utrecht en als buitenpromovendus aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is Jan redacteur van het vaktijdschrift Contracteren, vast medewerker (algemene voorwaarden) van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en Handelspraktijken en bewerker van de Groene Serie Verbintenissenrecht en Sdu Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering. Jan is gespecialiseerd in het contractenrecht en adviseert en procedeert in zijn praktijk. Zijn aanpak kenmerkt zich erdoor dat hij de zaken niet moeilijker maakt dan ze al zijn.