Piketcursus strafrecht

Piketcursus strafrecht

De gezondheid van jou, onze andere cursisten en onze medewerkers staat voorop. Omdat we onze maatschappelijke betrokkenheid willen tonen en ons steentje willen bijdragen aan de indamming van het coronavirus hebben we besloten deze klassikale cursus te annuleren. Op dit moment zijn we alle cursisten die zich reeds voor deze cursus hebben aangemeld, hierover aan het informeren. De meeste cursussen zullen worden verplaatst naar het najaar. Ondertussen bieden we steeds meer cursussen online aan. Deze online cursussen worden wekelijks uitgebreid. Benieuwd naar ons online aanbod? Houd dan onze online cursussen geregeld in de gaten.

Deze piketcursus is bedoeld voor advocaten en advocaat-stagiaires die willen deelnemen aan het strafpiket.

De ervaren strafrechtadvocaat Theo Boumans doorloopt het hele piket-traject alsmede de daarop volgende voorlopige hechtenis en reikt de nodige handvatten aan waarbij zowel onervaren als ervaren (piket)advocaten kunnen leren van de gedegen kennis en praktijkervaring. Allerlei aspecten, ook niet juridische, komen aan de orde. Zo komen onderwerpen wat te doen met een kwetsbare verdachte aan de orde.
Maar ook: hoe om te gaan met zwijgrecht, een ‘bevel beperkingen’, wat zijn ‘ernstige bezwaren’, wanneer vraag je schorsing aan (en wanneer niet), wat kan de verdachte (in dit stadium) van de raadsman verwachten en nog veel meer.

Het belooft een interessante, leerzame en vooral ook levendige dag te worden. Gedurende de dag is er ruimte voor het inbrengen van eigen casussen en zal de cursus een interactief karakter hebben.

Punten
6 NOvA PO-punten

Doelgroep
Advocaten

GEANNULEERD maandag 22 juni 2020 is deze cursus in Breukelen (exacte locatie zal nog worden gepubliceerd).

09.30 – 10.00 uur    Ontvangst met koffie en thee
10.00 – 11.30 uur    Cursus deel 1
11.30 – 11.45 uur    Pauze
11.45 – 13.15 uur    Cursus deel 2
13.15 – 14.15 uur    Lunchpauze
14.15 – 15.45 uur    Cursus deel 3
15.46 – 16.00 uur    Pauze
16.00 – 17.30 uur    Cursus deel 4
17.30 uur                  Afsluiting cursus

mr. Theo Boumans
Met de afronding van de graad Sociale Dienstverlening in 1980 en de vervolgstudie Maatschappelijk Werk op universitair niveau, vier jaar later, legde Theo Boumans de basis voor zijn huidige beroep. Het helpen van mensen is immers een veelvoorkomend thema in het leven van een advocaat, en met name ook in zijn werk als straathoekwerker tussen 1982 en 1992. In 1988 begon Theo Boumans met het volgen van zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht, die hij in 1995 succesvol afrondde. Twee jaar lang doceerde hij privaatrecht, maar daarna ging hij permanent over naar de advocatuur. In 2001 opende hij de deuren van zijn eigen advocatenkantoor en bouwde hij het bedrijf geleidelijk uit tot een kantoor met 19 advocaten.

Het werkveld van Theo Boumans concentreert zich nu op het strafrecht, ondersteund door zijn verleden in de sociale dienstverlening, brede juridische kennis en maatschappelijke ervaring.