Videotutorial en webinar: Actualiteiten arbeidsrecht in crisistijd

28 januari

Videotutorial en webinar

8 uur
8 NOvA PO
375,-
Videotutorial en webinar

Videotutorial en webinar: Actualiteiten arbeidsrecht in crisistijd

Deze videotutorials kan je op elk gewenst moment, na aanmelding, bekijken. Let op een aantal videotutorials is nog niet beschikbaar. Je krijgt een mail zodra deze videotutorial beschikbaar is. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

Sinds half maart staat de wereld op z’n kop! Het Covid-19-virus heeft grote impact op de arbeidsmarkt. Diverse sectoren worden ongekend hard getroffen waardoor veel werknemers hun baan (deels) dreigen te verliezen of zelfs al hebben verloren. De regering heeft nog niet eerder vertoonde steunpakketten geïntroduceerd die zowel bij werkgevers als werknemers tot veel vragen leiden. Tegelijkertijd draait ook de arbeidsrechtelijke rechtspraak door en zijn ook hier ontwikkelingen zichtbaar zoals de eerste ervaringen met de Wet arbeidsmarkt in balans en de WNRA. Kortom, er gebeurt op arbeidsrechtelijk gebied ontzettend veel!

En probeer dan maar eens als arbeidsrechtjurist alles bij te houden, cliënten te adviseren en (thuis) te werken in een 1,5 meter samenleving met een goede ‘work-life-balance’. Dat is soms best aan uitdaging. En omdat MR. in opleidingen wel van een uitdaging houdt, biedt zij nu aan:

Arbeidsrechtreeks “Actualiteiten arbeidsrecht in crisistijd”

De arbeidsrechtreeks: “Arbeidsrecht in crisistijd” biedt een ideaal tijd en plaats ongebonden kennispakket, bestaande uit een optimale mix van videotutorials en online sparring (online webinar) met twee absolute toppers van het arbeidsrecht, prof.mr.dr. A.R. (Ruben) Houweling en mr. dr. P. (Pascal) Kruit.

De arbeidsrechtreeks: “Arbeidsrecht in crisistijd” bestaat uit onderstaande zes videotutorials en een live webinar. Onderstaand een overzicht van het programma:

Videotutorial NOW 1
In deze video wordt de NOW-regeling uitgelegd en becommentarieerd zoals deze op 16 maart 2020 is geïntroduceerd en per 3 april 2020 is gewijzigd.
Docent: prof.mr.dr. Ruben Houweling
Duur: 1 uur
Punten: 1 PO-punt
On demand beschikbaar vanaf: direct

Videotutorial NOW 2
In deze video worden de wijzigingen in de NOW-regeling per 1 mei en het tweede steunpakket per 1 juni uitgebreid besproken. Minister Koolmees heeft recent aangekondigd dat er diverse wijzigingen gaan plaatsvinden met terugwerkende kracht. De wijzigingen hebben dus impact op de bestaande regeling maar ook op het tweede steunpakket.
Docent: prof.dr.mr. Ruben Houweling
Duur: 1 uur
Punten: 1 PO-punt
On demand beschikbaar vanaf: medio juni

Videotutorial Arbeidsrechtelijke issues in Corona-tijd
In deze video worden een vijftal arbeidsrechtelijke issues in Corona-tijd (vakantiedagen, loon, thuis werken, ziekte en ontslag) besproken. Het betreft (1) vakantiedagen, (2) loon, (3) thuiswerken, (4) ziekte en (5) ontslag.
Docent: dr.mr. Pascal Kruit
Duur: 1 uur
Punten: 1 PO-punt
On demand beschikbaar vanaf: direct

Videotutorial Gedeeltelijke beëindiging, wijziging en transitievergoeding
In deze video wordt aan de hand van concrete casusposities de verschuldigdheid van de transitievergoeding besproken bij gedeeltelijke beëindiging en wijziging van de arbeidsovereenkomst op basis van drie beschikkingen van de Hoge Raad (Kolom, Victoria en SIPOR).
Docent: dr.mr. Pascal Kruit
Duur: 1 uur
Punten: 1 PO-punt
On demand beschikbaar vanaf: direct

Videotutorial Overgang van onderneming en doorstart na faillissement
In deze video worden actuele ontwikkelingen op het gebied van overgang van onderneming besproken op basis van recente rechtspraak van het Hof van Justitie. Daarnaast komen ook de doorstart na faillissement, de pre-pack en arbeidsrechtelijke consequenties van een doorstart aan bod.
Docent: prof.dr.mr. Ruben Houweling
Duur: 1 uur
Punten: 1 PO-punt
On demand beschikbaar vanaf: medio juni

Videotutorial Reorganisatie
In deze video wordt op praktische wijze uiteengezet welke arbeidsrechtelijke aspecten komen kijken bij een reorganisatie. Van afspiegeling tot herplaatsing, van bedrijfsvestiging tot sociaal plan. Alles komt aan bod.
Docent: dr.mr. Pascal Kruit
Duur: 1 uur
Punten: 1 PO-punt
On demand beschikbaar vanaf: medio juni

Interactief webinar “Actuele rechtspraak arbeidsrecht”
In deze interactieve cursus wordt de actuele rechtspraak op het terrein van het arbeidsrecht besproken. De eerste beschikkingen rondom de i-grond, de eerste WNRA-uitspraken; na deze video ben je helemaal up-to-date. Tijdens deze cursus heb je tevens de mogelijkheid vragen te stellen aan en te sparren met twee topdocenten.
Docenten: prof.dr.mr. Ruben Houweling en dr.mr. Pascal Kruit
Duur: 2 uur
Punten: 2 PO-punten
Live te volgen op: 16 juni 2020 van 10.00 uur – 12.00 uur
On demand beschikbaar vanaf: 17 juni 2020

Mocht u een of meer van bovenstaande onderdelen “los” willen volgen dan is dat ook een optie. U kunt zich hiervoor aanmelden via onze website of door te mailen naar: info@mrinopleidingen.nl. 

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt u binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar u op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Punten
8 NOvA PO-punt

Doelgroep
Advocaten

Videotutorial ‘on demand’
Deze video kan je nu op ieder gewenst moment bekijken na aanmelding voor deze cursus. Let op: een aantal videotutorials is nog niet beschikbaar. We informeren je zodra deze beschikbaar zijn. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt u binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar u op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Hoe werkt het?

  • Deze cursus is opgedeeld in zes videotutorials (van ieder één uur) en een webinar (van 2 uur).
  • Een aantal videotutorials is reeds beschikbaar. Enkele videotutorials zullen op korte termijn beschikbaar zijn. Deze videotutorials kunt u vanaf dan op ieder gewenst moment bekijken. Het tutorial kunt u ook in delen bekijken, aangezien u de video kunt pauzeren, voor- en achteruitspoelen.
  • Het webinar zal plaatsvinden op 16 juni aanstaande van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het webinar zal worden opgenomen, zodat u achteraf het webinar kunt terugkijken.
  • Na iedere video van één uur dient u een aantal toetsvragen te beantwoorden (meerkeuzevragen) en als u de vragen met een voldoende heeft beantwoord, ontvangt u per video één PO- punt.
  • Zowel het videotutorial als het webinar blijven de rest van dit jaar toegankelijk voor u, zodat u altijd op ieder gewenst moment nog eens een van de video’s deels of in z’n geheel kunt bekijken.

Duur: 8 uur

prof.mr.dr. Ruben Houweling
Ruben Houweling studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen (onder meer voor CPO, OSR, PALA en PALA+ en het Arbeidsrecht Instituut). Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind Advocaten te Amsterdam.

dr.mr. Pascal Kruit
Pascal Kruit studeerde in 2006 cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde op 15 maart 2012 aan diezelfde universiteit op het proefschrift getiteld ‘De ontbindingsbeschikking ex art. 7:685 BW getoetst’. Pascal is thans partner bij Boontje Advocaten te Amsterdam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het ontslagrecht en het arbeidsovereenkomstenrecht. Pascal doceert frequent, onder andere in postacademisch onderwijs (PALA). Hij publiceert ook regelmatig artikelen en annotaties in arbeidsrechtelijke vakliteratuur.