Videotutorial: beëindigen huurovereenkomsten

28 januari

Videotutorial on demand

2 uur
2 NOvA PO
100,-
Videotutorial on demand

Videotutorial: beëindigen huurovereenkomsten

Deze video is vanaf nu per direct te bekijken. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor. 

Beëindiging van huur kan complex zijn. Allereerst moet het toepasselijke huurregime worden vastgesteld. Vervolgens moet onderzocht worden of de voorgenomen reden voor opzegging onder een wettelijke opzeggingsgrond valt. Vervolgens moeten de juiste termijnen in acht worden genomen. Ook moeten de verhuurder en huurder onderzoeken of bij het slagen van de opzeggingsgrond aanspraak bestaat op een vergoeding.

Deze cursus behandelt de basis van beëindiging van alle typen van huurovereenkomst (woonruimte, winkelruimte, ongebouwde zaken en kantoorruimte). Ook worden de vereisten van enkele veelvoorkomende opzeggingsgronden toegelicht aan de hand van jurisprudentie. Elout Korevaar, advocaat huurrecht en docent aan de Universiteit Leiden presenteert in dit webinar de beëindiging op overzichtelijke wijze met verwijzing naar literatuur en jurisprudentie.

Punten

Doelgroep
Advocaten

Videotutorial ‘on demand’
Deze video kan je nu op ieder gewenst moment bekijken na aanmelding voor deze cursus. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt u binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar u op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Duur: 2 uur

mr. Elout Korevaar
Elout is Advocaat bij Weebers Vastgoed advocaten en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden. Zijn parate vakkennis, gecombineerd met bredere blik dan het geschil maken hem een geliefd adviseur bij vastgoedgeschillen. Elout werkte voor diverse gerenommeerde kantoren en adviseert en procedeert voor overheden, beleggers, zorginstellingen, verhuurders en winkeliers.