Videotutorial: Koop en verkoop roerende en onroerende zaken

5 maart

Videotutorial on demand

3 uur
3 NOvA PO
150,-
Videotutorial on demand

Videotutorial: Koop en verkoop roerende en onroerende zaken

Deze video is beschikbaar. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor. Zodra de video beschikbaar is, zullen we u hiervan op de hoogte stellen.

Het kooprecht is de hoeksteen van het burgerlijke recht. Nergens wordt het Burgerlijk Wetboek verder getest dan in het kooprecht en dat is ook logisch. Kopen is namelijk iets dat we iedere dag doen. Ook in de juridische praktijk is de koopovereenkomst belangrijk. Niet in de laatste plaats door de belangen die er vaak mee gemoeid zijn. Toch kan er een hoop misgaan: niet op tijd klagen, niet in gebreke stellen, de schade onvoldoende op het netvlies hebben of niet helemaal scherp de consumentenrechten op het netvlies hebben en de vordering kan de prullenbak in gaan. Daar komt nog bij dat het consumentenkooprecht de komende jaren uitgebreid op de schop gaat. Reden te over dus om het kooprecht weer goed op te frissen. In deze cursus gaat Jan Spanjaard graag de discussie over koopovereenkomsten met u aan en geeft hij tips en tricks om goed beslagen ten ijs te komen, zodat de positie van uw onderneming of uw cliënt optimaal gewaarborgd is.

Punten
3 NOvA PO-punten

Doelgroep
Advocaten

Videotutorial ‘on demand’
Deze video kan je nu op ieder gewenst moment bekijken na aanmelding voor deze cursus. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt u binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar u op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Duur: 3 uur

mr. drs. Jan Spanjaard
Mr. drs. Jan Spanjaard is sinds 2004 advocaat; tot medio 2019 bij La Gro Advocaten en La Gro Geelkerken Advocaten in Alphen aan den Rijn en sinds medio 2019 als zelfstandig advocaat onder de naam facily LAW advocatuur. Hij is daarnaast als adviseur verbonden aan La Gro Geelkerken Advocaten, als honorair universitair docent aan de Universiteit Utrecht en als buitenpromovendus aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is Jan redacteur van het vaktijdschrift Contracteren, vast medewerker (algemene voorwaarden) van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en Handelspraktijken en bewerker van de Groene Serie Verbintenissenrecht en Sdu Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering. Jan is gespecialiseerd in het contractenrecht en adviseert en procedeert in zijn praktijk. Zijn aanpak kenmerkt zich erdoor dat hij de zaken niet moeilijker maakt dan ze al zijn.