Videotutorial: WMO, WIZ en Participatiewet

27 oktober

Videotutorial on demand

3 uur
3 NOvA PO
150,-
Videotutorial on demand

Videotutorial: WMO, WIZ en Participatiewet

Deze video is nog in ontwikkeling. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor. Zodra de video beschikbaar is, zullen we u hiervan op de hoogte stellen.

Tijdens deze cursus zal worden ingaan op het aspect: ‘zorg’ dat onder het Sociaal Zekerheidsrecht valt, namelijk:

  • De Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 (WMO);
  • De Wet Langdurige Zorg (WlZ).

Gedurende deze cursus wordt het wettelijk kader van de WMO en WlZ geschetst en wordt dieper ingegaan op de voorwaarden om in aanmerkingen te komen voor zorg op grond van deze wetten. De verschillende WMO-begrippen zoals zelfredzaamheid, participatie, eigen kracht, gebruikelijke hulp, algemeen gebruikelijke voorzieningen en maatwerkvoorzieningen zullen de revue passeren. Daarnaast zal er dieper worden ingegaan op de verschillende maatwerkvoorzieningen: zorg in natura (ZIN) of persoonsgebonden budget (PGB) en de keuzevrijheid die eenieder hierin heeft. Uiteraard zullen de verschillen tussen de WMO en WlZ aan de orde komen en wordt de procedure behandeld om het recht geldend te maken.

Naast bovenstaand zal tijdens deze cursus ook de participatiewet aan bod komen.

Na het volgen van deze cursus bent u volledig op de hoogte van de WMO 2015, de WlZ en de participatiewet en de laatste ontwikkelingen hieromtrent.

Punten
3 NOvA PO-punten

Doelgroep
Advocaten

Videotutorial ‘on demand’
Deze video kan je nu op ieder gewenst moment bekijken na aanmelding voor deze cursus. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

Hoe werkt het?

  • Deze videotutorial is opgedeeld in 3 video’s van ieder één uur
  • Iedere video kan je bekijken op ieder gewenst moment
  • Iedere video kan je tijdens het afspelen pauzeren, vooruit- of terugspoelen
  • Je kunt dus op het eerste moment dat je gaat kijken eerst een half uur kijken, en op een volgend moment het tweede half uur
  • Daarnaast zal de video voor zes maanden beschikbaar blijven in je account, zodat je nog een keer de videotutorial terug kan kijken als u dat wenst
  • Na iedere video van één uur dien je een aantal toetsvragen te beantwoorden (meerkeuzevragen) en als je de vragen met een voldoende heeft beantwoord ontvang je per video één PO-punt

Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld voor deze videotutorial?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt je binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar je op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Duur
Drie video’s van ieder 1 uur.

mr. Linda Meijs
Linda Meys is in 2011 beëindigd tot advocaat en vanaf 2018 werkzaam voor KampsVanBaar Advocaten in Sittard. Zij is opgeleid door een oud arbeidsdeskundige van UWV en heeft zich volledig gespecialiseerd in alle juridische aspecten die te maken hebben met arbeid, ziekte en zorg. Na het cum laude afronden van de specialisatieopleiding Leergang Arbeidsrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk is zij lid geworden van specialisatieverenigingen VAAN en VAAAL. Daarnaast is zij gastdocent bij verschillende opleidingen en is zij docent Sociale Zekerheid voor SOSV en MR in opleidingen. Naast haar werk als advocaat is mr. Linda Meys ten slotte vrijwilliger bij het Wao/Wia platform Maastricht & Heuvelland, omdat zij het belangrijk vind dat er voor iedereen laagdrempelige juridische hulp voor handen is. Ook voor de vrijwilligers verzorgt zij met grote regelmaat cursussen en trainingen.