NGSZ Mini-Masterclass: Een tweegesprek over de maatschappelijke en praktische meerwaarde van de Basisbaan

23 oktober

Webinar

15.30 uur - 16.30 uur
0 NOvA PO
0
Webinar

NGSZ Mini-Masterclass: Een tweegesprek over de maatschappelijke en praktische meerwaarde van de Basisbaan

Deze mini-masterclass is vanmiddag 22 oktober om 15.30 uur, bovengenoemde datum klopt niet.


NGSZ Mini-Masterclass: Een tweegesprek over de maatschappelijke en praktische meerwaarde van de Basisbaan
Marjolein ten Hoonte in gesprek met Carine Bloemhoff

Het fysieke NGSZ-Café blijft nog gesloten, maar we zetten de digitale deuren weer wagenwijd open. Als vervolg op twee succesvolle digitale Mini-Masterclasses vóór de zomer, staat op donderdag 22 oktober een nieuwe Masterclass gepland. Dan gaan Marjolein ten Hoonte (voorzitter NGSZ en directeur arbeidsmarkt en MVO Randstad Nederland) en Carine Bloemhoff (wethouder gemeente Groningen met onder meer onderwijs, werk & participatie en arbeidsmarktbeleid in haar portefeuille) in gesprek over de Basisbaan. Mis het niet en meld u direct aan!

De Basisbaan wordt vaak gezien als het sluitstuk van de sociale zekerheid. Of is het juist vooral een participatie-instrument? In stad Groningen heeft men inmiddels vier jaar ervaring opgedaan met de Basisbaan. Mensen die het niet lukt om een reguliere baan te vinden, doen maatschappelijk zinvol werk en ontvangen een salaris in plaats van een uitkering. Verantwoordelijk wethouder Carine Bloemhoff deelt haar achterliggende visie en gaat in op de maatschappelijke business case van de Basisbaan. Wat is het nut en de betekenis van de Basisbaan? Wat is de impact op de werkgelegenheid? Hoe ga je om met het risico op verdringing? Wat zijn andere maatschappelijke kosten en baten? Maar ook: hoe regel je het in? Deze en andere onderwerpen komen aan de orde in dit sprankelende tweegesprek.

Donderdag 22 oktober is het tweegesprek vanaf 15.30 uur live te volgen. Passend in de traditie van NGSZ is er volop gelegenheid om vragen te stellen en uw ideeën te laten horen. Zoals altijd verwachten we een divers publiek; jong en ervaren, vanuit publiek en privaat en met inzichten vanuit onderzoek, politiek en uitvoering. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u een aantal dagen voorafgaand aan het webinar een aanmeldlink.

Donderdag 22 oktober 2020

Van 15.30 uur tot 16.30 uur

Locatie: Online webinar

Marjolein ten Hoonte
Voorzitter NGSZ en directeur arbeidsmarkt en MVO Randstad Nederland.

Carine Bloemhoff
Wethouder gemeente Groningen met onder meer onderwijs, werk & participatie en arbeidsmarktbeleid in haar portefeuille.