Cursussen | MR. in opleidingen

Cursussen Videotutorial: Arbeidsovereenkomst

Videotutorial: Arbeidsovereenkomst

In deze kennisclip staat de kwalificatievraag ex artikel 7:610 BW centraal. Wanneer is iemand werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst en wanneer is sprake van een (echte) zzp-er?

Er vindt een uitvoerige analyse plaats van het belangrijke arrest X/Gemeente Amsterdam (2020) aan de hand waarvan enkele praktijktips worden gegeven hoe de arbeidsverhouding vorm te geven en op welke wijze de partijbedoeling (alsnog) een rol kan blijven spelen.

Uiteraard wordt stilgestaan bij platformarbeid en een duiding gegeven van het Deliveroo-arrest alsmede een update rondom de Wet DBA, Webmodule en commissie Borstlap. Tel daar een snel opfrissing van alle HR-arresten tussen Groen/Schoevers en nu bij op (Diosynth, Beurspromovendi, Van der Malen, BBO, STR, Logidex, ABN Amro), dan ben je met 50 minuten kijk- en luisterplezier weer helemaal up to date.

Maak er een unieke combideal van om het boek "Arbeidsrecht in modellen" (t.w.v. € 173,-)  voor maar € 86,50 exclusief btw en inclusief verzendkosten erbij te bestellen. 
Mocht je dit boek willen bestellen dan kan je dit aangeven tijdens het aanmeldproces bij opmerkingen dat je het boek graag wenst te bestellen. 


Docenten

Ruben Houweling | MR. in opleidingen
Ruben Houweling

Ruben Houweling studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen (onder meer ook voor de specialisatieopleiding PALA en PALA+). Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind Advocaten te Amsterdam.

  • Online Online
  • 1 NOvA PO
  • Per direct beschikbaar
  • Online
  • 50,00
  • Ruben Houweling
  • Inschrijven

Ook interessant voor jou