Cursussen | MR. in opleidingen

Cursussen Videotutorial: Gedeeltelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst

Videotutorial: Gedeeltelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst

In de wet staat omschreven dat iedere werknemer recht heeft op een transitievergoeding indien de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever wordt opgezegd of ontbonden. In de wettelijke systematiek wordt uitgegaan van ondeelbaarheid van de arbeidsovereenkomst. In de periode van september 2018 tot en met april 2020 heeft de Hoge Raad in de beschikkingen Kolom, Victoria en SIPOR echter een ruimhartige uitbreiding van de regeling rondom de transitievergoeding toegestaan. In deze video wordt aan de hand van een aantal concrete casusposities uitgelegd in welke gevallen de werknemer bij wijziging van de arbeidsovereenkomst toch aanspraak heeft op een transitievergoeding en hoe hiervan strategisch gebruik kan worden gemaakt in een ontbindingsprocedure.

Maak er een unieke combideal van om het boek "Arbeidsrecht in modellen" (t.w.v. € 173,-)  voor maar € 86,50 exclusief btw en inclusief verzendkosten erbij te bestellen. 
Mocht je dit boek willen bestellen dan kan je dit aangeven tijdens het aanmeldproces bij opmerkingen dat je het boek graag wenst te bestellen. 


Docenten

Ruben Houweling | MR. in opleidingen
Ruben Houweling

Ruben Houweling studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen (onder meer ook voor de specialisatieopleiding PALA en PALA+). Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind Advocaten te Amsterdam.

  • Online Online
  • 1 NOvA PO
  • Per direct beschikbaar
  • Online
  • 50,00
  • Ruben Houweling
  • Inschrijven

Ook interessant voor jou