De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Een hamer en weegschaal staan op een eikenhouten tafel

Cursus strafpiket

Deze cursus is hybride te volgen.

Al vroeg in de carrière van de strafrechtadvocaat zal je geconfronteerd worden met een piketmelding. De docenten beseffen zich maar al te goed dat het reilen en zeilen in de piketfase geen beste werkwijze kent. In de piketfase gaat het er vooral om, om op de advocaat zijn persoonlijke manier de meest effectieve en adequate rechtsbijstand te verlenen.

In het begin kan het doorlopen van de piketfase voelen als een sprong in het diepe. Wat moet je doen als je geconfronteerd wordt met een piketmelding? Wat mag de advocaat doen als zijn cliënt in beperkingen zit? Mag de advocaat familie van de verdachte informeren? En wat mag een advocaat nu precies doen tijdens het verhoor?

Deze vragen komen - naast vele andere onderwerpen - uitvoerig aan bod in deze piketcursus. De piketfase zal compleet worden doorlopen middels een fictieve casus, zodat de advocaten direct het theoretische kader in de (fictieve) praktijk kunnen zien.

Deze cursus heeft tot doel de beginnende strafpiketadvocaat te verzekeren van de nodige kennis en praktische tips om een mooie start te maken in de strafrechtwereld. Uniek aan deze cursus is dat de docenten beide auteur zijn van het Zakboek Strafpiket. Mede daardoor zijn de docenten in staat om alle relevante informatie beknopt voor te houden aan de cursisten. Het Zakboek zal de leidraad vormen tijdens de cursus en biedt een handig en beknopt naslagwerk. Het Zakboek is online te bestellen via onder meer Boom Juridisch en Bol.com.

Beide docenten draaien (uiteraard) piketdiensten en hebben daarin de nodige vlieguren gemaakt. Daarbij treden beide docenten op in cassatiezaken. Tijdens de cursus zullen er dan ook vele praktische tips volgen, met daarbij de meeste recente jurisprudentie omtrent een bepaald onderwerp.

Voor wie?
Als beginnend strafpiketadvocaat kan een cursus strafpiket haast niet ontbreken! Behaal 6 PO-punten met het volgen van deze cursus strafrecht, omdat MR. in opleidingen door de NOvA erkend is als beroepsopleider voor de advocatuur.

Hybride cursus

Onze docenten gaan graag de interactie met jou aan én wij ontmoeten jou graag persoonlijk. Maar, wij begrijpen ook dat reistijd niet ideaal is of dat jouw agenda soms overloopt. Daarom kun je deze cursus ook op afstand bijwonen. Jouw vragen en opmerkingen stel je gewoon aan de docent door middel van een chat of live verbinding. Tijdens een hybride cursus van MR. in opleidingen hoef je niet de hele cursus online te zijn. Als je minimaal 2 uur online bent, dan kun je de rest later terugkijken. Flexibel dus!

Spelregel hybride cursus:

  • Inloggen en bekijken vanaf je eigen (werk)plek;

  • vragen stel je in de chat of via een live verbinding;

  • de hele cursus wordt opgenomen, dus wat je niet live online hebt gevolgd kan je op een later moment terugkijken, zodat je alle punten van de cursus altijd kan behalen;

  • mocht je de cursus online volgen, dan dien je minimaal 2 uur online te zijn (bij online deelname hoef je namelijk niet de gehele cursus live te volgen);

  • bij gedeeltelijke deelname ontvang je achteraf de opname waardoor je het resterende deel kan terugkijken;

  • een aantal dagen voor aanvang ontvang je van ons een link om deel te kunnen nemen aan de cursus.

Let op, hybride cursussen vallen niet onder het online abonnement.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!