De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Een hamer en weegschaal staan op een eikenhouten tafel

Cursus strafpiket

November 22, 2022, 09:30 AM - 05:30 PM

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1
Bram Horenblas & Sam van den Akker

Al vroeg in de carrière van de strafrechtadvocaat zal je geconfronteerd worden met een piketmelding. De docenten beseffen zich maar al te goed dat het reilen en zeilen in de piketfase geen beste werkwijze kent. In de piketfase gaat het er vooral om, om op de advocaat zijn persoonlijke manier de meest effectieve en adequate rechtsbijstand te verlenen.

In het begin kan het doorlopen van de piketfase voelen als een sprong in het diepe. Wat moet je doen als je geconfronteerd wordt met een piketmelding? Wat mag de advocaat doen als zijn cliënt in beperkingen zit? Mag de advocaat familie van de verdachte informeren? En wat mag een advocaat nu precies doen tijdens het verhoor?

Deze vragen komen - naast vele andere onderwerpen - uitvoerig aan bod in deze piketcursus. De piketfase zal compleet worden doorlopen middels een fictieve casus, zodat de advocaten direct het theoretische kader in de (fictieve) praktijk kunnen zien.

Deze cursus heeft tot doel de beginnende strafpiketadvocaat te verzekeren van de nodige kennis en praktische tips om een mooie start te maken in de strafrechtwereld. Uniek aan deze cursus is dat de docenten beide auteur zijn van het Zakboek Strafpiket. Mede daardoor zijn de docenten in staat om alle relevante informatie beknopt voor te houden aan de cursisten. Het Zakboek zal de leidraad vormen tijdens de cursus en biedt een handig en beknopt naslagwerk. Het Zakboek is online te bestellen via onder meer Boom Juridisch en Bol.com.

Beide docenten draaien (uiteraard) piketdiensten en hebben daarin de nodige vlieguren gemaakt. Daarbij treden beide docenten op in cassatiezaken. Tijdens de cursus zullen er dan ook vele praktische tips volgen, met daarbij de meeste recente jurisprudentie omtrent een bepaald onderwerp.

Voor wie?
Als beginnend strafpiketadvocaat kan een cursus strafpiket haast niet ontbreken! Behaal 6 PO-punten met het volgen van deze cursus strafrecht, omdat MR. in opleidingen door de NOvA erkend is als beroepsopleider voor de advocatuur.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Bram Horenblas

Sam van den Akker

Ook interessant voor jou

Een persoon met een zwart T-shirt en rode broek is met handboeien geboeid. 4 uur

Online cursus Jeugdstrafrecht

Direct beschikbaar
online
4 NOvA PO
Strafrecht
200.00
Ad van der Linden € 200.00
Vrouwe justitia staat met haar weegschaal en zwaard op een groen bureau. 3 uur

Online cursus Actualiteiten strafrecht met mr. Sylvia Taalman (3 PO)

Direct beschikbaar
online
3 NOvA PO
Strafrecht
150.00
Sylvia Taalman € 150.00
Koningin wordt met een spel schaken omgegooid | MR. in opleidingen 4 uur

Verdedigen in strafzaken voorjaar 2022

Direct beschikbaar
online
4 NOvA PO
Strafrecht
200.00
Sven Brinkhoff € 200.00