De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Processtukken schrijven

November 15, 2022, 10:00 AM - 05:30 PM

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1
Luuk Reurich

Stuur het rechterlijk oordeel met effectieve processtukken!

Hoewel het schrijven van processtukken de kernactiviteit van de procesadvocaat is, zijn er nauwelijks beschouwingen of trainingen die inzicht bieden in de vraag hoe een processtuk optimaal wordt ingericht. Deze cursus beoogt in die leemte te voorzien. De methoden en technieken van het schrijven van processtukken worden in kaart gebracht en aan de hand van praktische oefeningen en een geanonimiseerd procesdossier inzichtelijk gemaakt. De cursus geeft aldus systematisch inzicht in de know how van het schrijven van processtukken waaraan ook de ervaren procesadvocaat tal van nuttige tips zal kunnen ontlenen.

Wat is de meest effectieve inrichting van het petitum van de dagvaarding? Wat bepaalt de optimale rangorde van de vorderingen? Hoe dienen de verschillende verweren en excepties in de conclusie van antwoord te worden gerangschikt? Wat zijn de tien technieken om ter comparitie (of na afloop daarvan) het nemen van een nadere akte of het overleggen van producties ‘af te dwingen’?

Deze vragen – en tal van andere – worden in deze cursus door een ervaren rechter uitvoerig behandeld. Hoewel de diverse voorbeelden en casuïstiek zijn ontleend aan het algemene Vermogensrecht, is de cursus niet gericht op kennisoverdracht (knowing that) maar op het verwerven van vaardigheden (knowing how). Aan het einde van de cursus worden de bevindingen samengevat op een lijst van honderd tips & tricks die op kantoor bij het schrijven van processtukken behulpzaam kunnen zijn.

Hoewel dit een thematische cursus betreft, zullen de diverse onderwerpen aan de hand van recente jurisprudentie inzichtelijk worden gemaakt. In zoverre betreft het dus tevens een actualiteitencursus.

Deze cursus valt onder het rechtsgebied Verbintenissenrecht. 

Luuk Reurich

Ook interessant voor jou

Twee mensen geven elkaar een hand na een online cursus verbintenissenrecht | MR. in opleidingen 2 uur

Online cursus actualiteiten contractenrecht 2022

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Ondernemingsrecht
Verbintenissenrecht
100.00
Jaap Dammingh € 100.00
Wijziging van overeenkomst door man en vrouw, schudden elkaar de hand. Op het bureau staat een laptop en koffie. 2 uur

Online cursus Het wijzigen en beëindigen van overeenkomsten

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Verbintenissenrecht
100.00
Luuk Reurich € 100.00
Een sleutelbos wordt vastgehouden na koop of verkoop roerende of onroerende zaken. Op de achtergrond zie je een houten huisje. 3 uur

Online cursus Koop en verkoop roerende en onroerende zaken

Direct beschikbaar
online
3 NOvA PO
Huurrecht
Vastgoedrecht
Verbintenissenrecht
150.00
Jan Spanjaard € 150.00