De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Annette van Riemsdijk

Functie

Advocaat

Werkgever

Van Riemsdijk Advocatuur

Expertise

Personen- en familierecht

Sinds 1988 is Annette van Riemsdijk werkzaam als advocaat, sinds 1992 als mediator, sinds 2012 als familie-, jeugd en kinderrechter plv, sinds 2015 als voorzitter college van toezicht SKJ en sinds 2019 als raadsheer plv. In het begin van haar carrière heeft zij zich voornamelijk gefocust op het internationale ondernemingsrecht. Hierna is zij zich gaan specialiseren binnen het personen- en familierecht, erfrecht en jeugdrecht. Annette geeft bij ons voornamelijk cursussen personen- en familierecht.

Annette heeft zich gespecialiseerd in mediation. Zij treedt voorts op als bindend adviseur en ad hoc arbiter. In haar werk als mediator combineert zij haar juridische en gedragswetenschappelijke kennis en vaardigheden. Annette tracht mensen op alle bovengenoemde aspecten bij te staan, waarbij zij niet alleen aandacht heeft voor de menselijke, financiële en zakelijke en juridische aspecten van de scheidende partner(s) maar ook voor de kinderen.

Ze heeft op het gebied van mediation op velerlei wijze een belangrijke (pioniers)rol gespeeld in Nederland en daarbuiten. Niet alleen startte zij als eerste een multidisciplinair kantoor maar stond zij ook aan de wieg van het nationaal en internationaal certificeringschema van respectievelijk het NMI (thans MfN) en IMI.

Annette behartigt ook als advocaat de belangen van haar cliënten in procedures bij diverse gerechtelijke instanties. Vanwege de vestiging van het kantoor in Midden Nederland (Bilthoven) behandelt zij zaken uit het hele land op het gebied van het personen- en familierecht. Ze treedt als advocaat vooral op in zaken waar lastige vermogensafwikkelingen een rol spelen, eigen ondernemingen en intergenerationele conflicten.

Cursussen door Annette van Riemsdijk