De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Docent Kevin Ramakers bij MR. in opleidingen

Kevin Ramakers

Functie

Jurist bij Svb

Werkgever

Sociale verzekeringsbank (Svb)

Opleidingen

Universiteit Maastricht

Expertise

Ambtenarenrecht, bestuursrecht

Kevin Ramakers heeft de studie European Law School gevolgd aan de Universiteit Maastricht en is deskundig op het gebied van nationaal, vergelijkend en Europees publiekrecht. Na zijn studie heeft hij enkele jaren bedrijven geadviseerd hoe de Europese betalingsbevelprocedure moet worden gevoerd. Gaandeweg heeft hij zich steeds meer toegelegd op het bijzonder bestuursrecht met een focus op de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr). Hij is de auteur van de Startgids particuliere beveiligingsbedrijven.

De laatste tien, vijftien jaar is hij werkzaam geweest bij verschillende gemeenten in Limburg waar hij onder andere heeft geworsteld met het vraagstuk hoe gemeenten meer regie krijgen over de informatiehuishouding. Ook trainde hij medewerkers van de gemeente over de werkwijze die bij de behandeling van informatieverzoeken (waaronder wob-verzoeken) gehanteerd moet worden.

Vanuit zijn kantoor in Sittard waar hij zijn eigen denktank Law360 heeft, houdt hij zich bezig met de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in juridische werkprocessen. Kevin heeft hands-on ervaring met het implementeren van nieuwe manieren van werken en het organiseren van veranderingen binnen bestaande organisaties, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan veranderende bedrijfsomgevingen.

Kevin is momenteel werkzaam bij de Sociale verzekeringsbank (Svb).

Cursussen door Kevin Ramakers