De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Actualiteiten personen- en familierecht

May 9, 2023, 10:00 AM - 05:30 PM

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1
Deze cursus kan je ook (deels) online volgen
Annette van Riemsdijk

Deze cursus is hybride te volgen.

Gezinssystemen staan bloot aan veranderingen als gevolg van veranderende leefomstandigheden, inzichten en regelgeving. Mr. Annette M. van Riemsdijk (advocaat, mediator en raadsheer plv) neemt met jou de onderwerpen door waarmee je te maken kan krijgen in 2023. Tijdens deze praktische verdiepingscursus worden actuele ins en outs rondom het personen- en familierecht besproken. Als eerste komt het relatievermogensrecht aan de orde, waaronder samenleversperikelen, de eerste ervaringen met het huwelijksvermogensrecht van 1 januari 2018 en huwelijkse voorwaarden. Hoe wordt omgegaan met voorhuwelijks vermogen en dat wat een echtgenoot verkrijgt krachtens erfrecht of gift zonder dat de erflater/schenker een insluitings-clausule heeft gemaakt? De wet kent vele hersenbrekers. Zo geeft het nieuwe art.1:96a BW een regeling voor het geval een onderneming voorhuwelijks vermogen is. De echtgenoot van wie dat voorhuwelijks vermogen is, is aan de gemeenschap een redelijke vergoeding verschuldigd. Maar wat is dat? Hoe ziet een redelijke vergoeding er in de praktijk uit? Vervolgens komen de ontwikkelingen rondom partneralimentatie aan de orde. Wat moet je doen als de draagkracht van een alimentatieplichtige op dit moment de alimentatiebetaling niet mogelijk maakt? Hoe moet je omgaan met de veranderende regelgeving rondom partneralimentatie? Door het volgen van deze cursus kan jij jouw kennis opfrissen, verbreden, verdiepen en actualiseren. 

Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het personen- en familierecht en kan je de opgedane kennis direct toepassen tijdens jouw werkzaamheden en methodisch hanteren.

De volgende topics komen ook aan bod: 

 • Kinderen;

 • echtelijke woning;

 • pensioenverevening;

 • familieprocesrecht.

Voor wie?
Ben je als advocaat of juridische professional werkzaam binnen het personen- en familierecht? Met deze cursus actualiteiten personen- en familierecht is je kennis weer helemaal actueel en up-to-date. Door het volgen van deze cursus personen- en familierecht, behaal je 6 PO-punten die officieel erkend zijn door de NOva. 

Hybride cursus

Onze docenten gaan graag de interactie met jou aan én wij ontmoeten jou graag persoonlijk. Maar, wij begrijpen ook dat reistijd niet ideaal is of dat jouw agenda soms overloopt. Daarom kun je deze cursus ook op afstand bijwonen. Jouw vragen en opmerkingen stel je gewoon aan de docent door middel van een chat of live verbinding. Tijdens een hybride cursus van MR. in opleidingen hoef je niet de hele cursus online te zijn. Als je minimaal 2 uur online bent, dan kun je de rest later terugkijken. Flexibel dus!

Spelregel hybride cursus:

 • Inloggen en bekijken vanaf je eigen (werk)plek;

 • vragen stel je in de chat of via een live verbinding;

 • de hele cursus wordt opgenomen, dus wat je niet live online hebt gevolgd kan je op een later moment terugkijken, zodat je alle punten van de cursus altijd kan behalen;

 • mocht je de cursus online volgen, dan dien je minimaal 2 uur online te zijn (bij online deelname hoef je namelijk niet de gehele cursus live te volgen);

 • bij gedeeltelijke deelname ontvang je achteraf de opname waardoor je het resterende deel kan terugkijken;

 • een aantal dagen voor aanvang ontvang je van ons een link om deel te kunnen nemen aan de cursus.

Let op, hybride cursussen vallen niet onder het online abonnement.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

 • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

 • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

 • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

 • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!


Annette van Riemsdijk

Ook interessant voor jou

Alimentatie formulier ligt op tafel met negotiate letters. Online deelname mogelijk

Verdiepingscursus alimentatie met actualiteiten

June 20, 2023, 10:00 AM - 05:30 PM

Van der Valk hotel Breda
6 NOvA PO
Personen- en familierecht
425.00
Deze cursus kan je ook (deels) online volgen
Agnes van Wieren € 425.00
Jonge vrouw heeft arm om bejaarde vrouw heen en houdt haar hand vast 4 uur

Online cursus vaststellingsovereenkomst in het personen- en familierecht - opgenomen december 2022

Direct beschikbaar
online
4 NOvA PO
Personen- en familierecht
200.00
Annette van Riemsdijk € 200.00
Alimentatie formulier ligt op tafel met negotiate letters. Online deelname mogelijk

Verdiepingscursus alimentatie met actualiteiten

November 20, 2023, 10:00 AM - 05:30 PM

Locatie volgt
6 NOvA PO
Personen- en familierecht
425.00
Deze cursus kan je ook (deels) online volgen
Agnes van Wieren € 425.00