De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Een contract wordt door een vrouwelijke werknemer van een bedrijf ondertekent met een vulpen.

Jaarpakket Arbeidsrecht 2022

Met het jaarpakket, Arbeidsrecht van MR. in opleidingen, blijf je het hele jaar up-to-date en behaal je gedurende het kalenderjaar 16 verdiepende PO-punten. 

Twee topdocenten binnen het arbeidsrecht, mr.dr. Pascal Kruit en prof.mr.dr. Ruben Houweling, zorgen tijdens verschillende cursussen voor de nodige diepgang en analyses waarbij pragmatische handvatten vanzelfsprekend niet zullen ontbreken. Met het pakket zorg je ervoor dat je gedoceerd over 2022 op de hoogte blijft van de belangrijkste arbeidsrechtelijke ontwikkelingen. De cursussen komen allemaal online on demand beschikbaar, dus je kan ze volgen wanneer het jou uitkomt vanaf je bureaustoel op kantoor, thuis of onderweg, het is allemaal mogelijk! En dat allemaal voor nog geen € 31,- per NOvA PO-punt.

 Waar bestaat het jaarpakket uit?

●        Actualiteitencursussen (4 keer 2 PO).

Ieder kwartaal vindt er een actualiteitencursus plaats. Beide docenten bespreken samen steeds wisselende onderwerpen gebaseerd op de laatste stand van zaken in wetgeving en rechtspraak, altijd met een praktische insteek.

●        Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden - verdiepingscursus (1 PO).

Op 1 augustus 2022 treedt de implementatiewet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Deze wet wijzigt de bepalingen in 7.10 BW aanzienlijk en zorgt ervoor dat veel arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaardenregelingen aan een ‘update’ toe zijn. Pascal en Ruben leggen het je uit.

●        Flexibele arbeidsrelaties - verdiepingscursus (1 PO).

Tijdens deze cursus zal Ruben Houweling onder andere de volgende onderwerpen behandelen: oproepcontracten, uitzendrelaties (incl. payrolling), platformarbeid en schijnzelfstandigheid van ZZP’ers.

●        Ontslagrecht - verdiepingscursus (2 PO).

Tijdens deze cursus, gegeven door Pascal Kruit, komen onder andere ontslaggronden, ontslagvergoedingen, einde van rechtswege, procedurele aspecten en zelfs de ontbindende voorwaarde aan bod. Maar dit is zeker nog niet alles, na deze cursus weet je alle in’s en out’s op het gebied van ontslagrecht.

●        CAO-recht - verdiepingscursus (2 PO).

Ruben Houweling zal je tijdens deze cursus de verschillende onderwerpen zoals ‘de positie van de ongebonden werknemer’, ‘samenloop van CAO’s’, ‘uitleg van de CAO-bepalingen’ toelichten en behandelen. Lastig onderdeel van het arbeidsrecht? Na deze cursus niet meer!

●        Casuscollege (2 PO).

Pascal Kruit zal in dit college allerlei praktijkcasussen bespreken en behandelen, waarbij de nadruk ligt op strategie. Na deze cursus weet je hoe je een bepaalde zaak kunt aanpakken en welke valkuilen je beter kunt omzeilen.

Voor wie?
Het jaarpakket arbeidsrecht is primair bestemd voor advocaten werkzaam in het arbeidsrecht. Met dit jaarpakket, met daarin verschillende cursussen arbeidsrecht,  blijft je kennis het gehele jaar actueel en up-to-date. Als advocaat behaal je met deze dit jaarpakket in totaal 16 PO-punten in het kader van erkende beroepsopleidingen voor advocaten. 

Wanneer vinden de cursussen plaats?
De cursussen zullen gedurende dit kalenderjaar (2022) verspreid on demand beschikbaar komen. Het voordeel hiervan is dat je de cursussen kan volgen, wanneer het jou het beste uitkomt. Je kan zelfs iedere cursus ook in delen volgen.

Wat kost de cursus?
Voor het gehele pakket, 16 NOvA PO-punten, betaal je slechts € 495,- excl. BTW (€ 31,- per PO-punt).

De video's zijn ook los beschikbaar, voor € 50,- per PO-punt.
De meeste video's vanhet arbeidsrecht jaarpakket staan inmiddels online:

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!