De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Bart Augustin

Functie

Advocaat

Werkgever

Partner bij Simons & Partners en onderzoeker bij Maastricht University.

Expertise

Aansprakelijkheids-, ondernemings-, en faillissementsrecht

Na het afronden van zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Maastricht is Bart Augustin in 2010 gestart bij een advocatenkantoor met als specialisatie het ondernemingsrecht. In 2017 is Bart overgestapt naar Simons & Partners waar hij tot medio 2023 werkzaam was. In 2023 heeft Bart zijn eigen advocatenpraktijk opgestart samen met een compagnon onder de naam Augustin & Berends Advocaten.

Bart houdt zich voornamelijk bezig met de aansprakelijkheid voor ondernemers. Het kan in dat geval gaan om bestuurdersaansprakelijkheid, doch tevens aansprakelijkheid door toedoen van pauliana dan wel het risico van claims vanuit de werknemers. Met andere woorden, ondanks dat de het in eerste instantie lijkt als een afgezet spectrum van zaken is zijn workload zeer divers. Aansprakelijkheidsrecht, ondernemingsrecht en het faillissementsrecht zijn dan ook de rechtsgebieden zijn specialisaties in liggen.

Voorts werkt Bart Augustin op dit moment aan een proefschrift waarin de causaliteit centraal staat en dan met name de mogelijkheid om vaker te komen tot proportionele aansprakelijkheid. Voormelde wenst hij te verwezenlijken door een nauwere samenwerking te creëren tussen de juridische en het medische kamp.

Bart is docent bij cursussen ondernemingsrecht, faillissementsrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Cursussen door Bart Augustin