De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Bange vrouw en kind in de keuken in hoekje gedreven door huiselijk geweld

Online cursus huiselijk geweld in het familierecht - opgenomen op 27 juni 2023

Deze cursus is opgenomen op 27 juni 2023.

Uit onderzoek is gebleken dat in minstens de helft van de complexe echtscheidingen sprake was van huiselijk geweld. Een familierechtadvocaat of -mediator wordt in de praktijk dus regelmatig geconfronteerd met zaken waarin huiselijk geweld een rol speelt. Voor een goede behandeling van dit soort zaken is het cruciaal om een juiste analyse te maken van de aard van het geweld en hoe dit doorwerkt in de onderlinge verhouding van partijen.

In deze nieuwe, actuele, cursus bespreken advocaten mr.drs. Ariane Hendriks en mr.drs. Ingrid Vledder onder meer de volgende vragen:

 • Welke verschijningsvormen van huiselijk geweld zien we het meest in familierechtelijke zaken?

 • Hoe breng je huiselijk geweld op een constructieve manier in de procedure naar voren?

 • Wat is intieme terreur en hoe werkt dit door in conflictueuze scheidingen?

 • Wat is het verband tussen huiselijk geweld en ouderverstoting?

 • Welke signalen duiden op een mogelijke dreiging van femicide?

 • Waar moet je op letten als je optreedt voor een cliënt(e) met PTSS?

Op deze en andere vragen wordt in deze cursus uitgebreid ingegaan. We bespreken ook relevante jurisprudentie en kijken naar de mogelijkheden die het EVRM en Verdrag van Istanbul bieden in dit soort zaken.

Deze cursus is bestemd voor advocaten, mediators en andere geïnteresseerde juristen, rechters, notarissen, Raadsmedewerkers, Jeugdbeschermers. De insteek van de cursus is praktisch: u kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Er is veel ruimte voor het bespreken van eigen casuïstiek.

Interesse in meer cursussen binnen het personen- en familierecht? Bekijk hier ons cursusaanbod.

Voor wie?
Ben je als advocaat of juridische professional werkzaam binnen het personen- en familierecht? Met deze cursus huiselijk geweld in het familierecht is je kennis weer helemaal actueel en up-to-date. Door het volgen van deze cursus personen- en familierecht, behaal je 4 PO-punten die officieel erkend zijn door de NOvA. 

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

 • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

 • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

 • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

 • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Beschikbaarheid