De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Man slaat met rechters hamer op een bruin houten bureau.

Online cursus Pensioenverevening naar Pensioenverdeling

In deze cursus gaat Frits van der Kamp in op zowel de huidige Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding (WVPS), als ook op de in 2023 verwachte introductie van de Wet Pensioenverdeling bij Scheiding (Wet PVS). Een majeure wijziging van de systematiek, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor de “conversie” van het pensioen bij scheiding in de nieuwe regeling. Een forse impact op de structuur, meer geïndividualiseerd, aansluiting op de systematiek van het nieuwe huwelijksvermogensrecht, te weten een “beperktere” gemeenschap. Tevens tref je de alternatieven aan die binnen de nieuwe regels mogelijk zijn, zodat er maatwerk kan plaatsvinden bij de te treffen overeenkomsten. Tot slot tref je de belangrijke overgangsrechtelijke regel: wanneer valt een scheiding ten aanzien pensioenafwikkeling onder het “huidige”, dan wel onder het “nieuwe” recht!

Topics in de cursus:

  • Nieuwe ontwikkelingen pensioen bij echtscheiding

  • Nieuw wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding (de verschillen met de Wet Verevening PS op een rij, overgangsrechtelijke werking, belangrijke aandachtspunten voor de praktijk, relevante jurisprudentie)

Voor wie?
Ben je werkzaam binnen het personen- en familierecht als advocaat of juridische professional? Met deze cursus pensioenverevening naar pensioenverdeling verkrijg je meer diepgang en kennis omtrent dit onderwerp. Door het volgen van deze cursus personen- en familierecht, behaal je 1 PO-punt die officieel erkend is door de NOvA. 

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!