De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Gearresteerd met handboeien

Cursus effectief procederen in het strafrecht

Wat doe je wel en niet voorafgaand en tijdens de strafzitting en tijdens getuigenverhoren? Hoe ga je om met onverwachte situaties? Hoe pas je de laatste ontwikkelingen binnen de rechtspraak op een efficiënte wijze toe? Waar loop je tegenaan als procespartij in het strafrecht?

Procederen in het strafrecht kan allerlei complicaties meebrengen in het vooronderzoek, tijdens getuigenverhoren en tijdens het onderzoek ter terechtzitting. Voor een succesvolle manier van zaken doen als strafrechtadvocaat of strafrechtjurist is niet alleen een gedegen kennis van het formeel en materieel strafrecht van belang, maar ook uw manier van presenteren, communiceren en strategie bepalen spelen daarbij een grote rol. In deze cursus ‘Effectief procederen in het strafrecht’ komen al die aspecten aan bod, bezien vanuit het perspectief van de rechter.

Deze cursus heeft als doel je verschillende inzichten mee te geven zodat je je (verder) kunt ontwikkelen in je dagelijkse praktijk als strafrechtadvocaat.

Topics in deze cursus:

  • Communicatie voorafgaand en tijdens de zitting en getuigenverhoren;

  • onderzoekswensen: wat wel en wat niet te doen bezien in het licht van de meest recente jurisprudentie;

  • effectief pleiten;

  • ervaringen en perikelen.

Voorbereiding:

  • Voorafgaand aan de cursus word gevraagd om een ervaring of perikel uit de strafrechtspraktijk in te sturen waar u op dat moment geen raad mee wist.

Voor wie?
Deze cursus strafrecht, waar de procederen binnen het strafrecht centraal staat, is zeer geschikt voor de advocaat of juridische professional die te maken heeft of krijgt met het strafrecht. De deskundige docent neemt je tijdens deze interactieve cursus, waar jij al jouw vragen tussentijds kunt stellen, mee in de verschillende relevante topics en zorgen ervoor dat jij 4 PO-punten behaalt die erkend zijn door de NOvA.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!