De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Twee eieren met gezichtjes kijken geschrokken naar een ander ei.

Online cursus aansprakelijkheid van toezichthouders - opgenomen februari 2023

Deze cursus is opgenomen op 14 februari 2023.

Rampen die een direct gevaar opleveren voor mens en haard moeten, voor zover mogelijk, voorkomen worden. Om hierin een bijdrage te leveren heeft de Staat toezichthouders benoemd, welke een extra oogje in het zeil houden. Echter, soms gaat het nog altijd mis, zie bijvoorbeeld de vuurwerkramp in Enschede, het schietincident in Alphen aan de Rijn, de Fipronil affaire etc. Echter, ook recent kwam het fenomeen toezichthouder weer in beeld. Te weten met de “invallen” bij meerdere energieleveranciers, ter zake controles van de financiële administratie. Immers, de hoge energieprijzen moeten niet linearecta in de beurs van de bestuurders vloeien.

Als het mis gaat, wie spreek je dan aan? De vennootschap die de schade heeft veroorzaakt of de toezichthouder, dan wel beide. Maar veel belangrijker wat zijn je kansen wanneer je achter een toezichthouder aangaat, wat moet je adviseren aan je cliënten (de gedupeerde). Om antwoord te geven op deze vraag dien je eerst inzicht te krijgen in wat een toezichthouder doet, welke instrumenten tot haar beschikking staan en tot slot het hoe en waarom de aansprakelijkheid van toezichthouders een lastigere discussie is dan een reguliere 6:162 BW discussie.

Topics in deze cursus:

  • Taken toezichthouder;

  • instrumenten toezichthouder;

  • relativiteitsvereiste;

  • beperking aansprakelijkheid toezichthouder.

Interesse in meer cursussen binnen het bestuursrecht? Bekijk hier ons cursusaanbod.

Voor wie?
Ben je als advocaat of juridische professional werkzaam binnen het aansprakelijkheidsrecht of bestuursrecht? Met deze cursus over de aansprakelijkheid van toezichthouders ben je weer helemaal op de hoogte van alle ins & outs. Door het volgen van deze cursus bestuursrecht, behaal je 2 PO-punten die officieel erkend zijn door de NOvA. 

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Beschikbaarheid