De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Cursus Bestuursrecht

Bij MR. in opleidingen kun je terecht voor het volgen van een van onze vele cursussen, waaronder de cursus bestuursrecht die je zowel online als klassikaal kunt volgen. Door de cursus bestuursrecht blijf je up-to-date en behaal je jouw PO-punten bij MR. in opleidingen.

Toon cursussen uit alle rechtsgebieden

4 cursussen pagina 1 van 1

1 uur

Online basiscursus WOO (Wet Open Overheid)

Direct beschikbaar
online
1 NOvA PO
Opgenomen: May 8, 2023
Ambtenarenrecht
Bestuursrecht
50.00
Docent Kevin Ramakers bij MR. in opleidingen
Kevin Ramakers € 50.00
Twee eieren met gezichtjes kijken geschrokken naar een ander ei. 2 uur

Online cursus aansprakelijkheid van toezichthouders - opgenomen februari 2023

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Bestuursrecht
100.00
Bart Augustin € 100.00
2 uur

Online cursus inzichten en actualiteiten bestuurs(proces)recht - opgenomen februari 2023

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Bestuursrecht
100.00
Sander Lely € 100.00
2 uur

Online cursus De Dienstenrichtlijn

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Bestuursrecht
100.00
Aniel Pahladsingh € 100.00

Het bestuursrecht van A-Z

Het bestuursrecht is in tegenstelling tot andere rechtsgebieden relatief nieuw. Wanneer een bestuursorgaan betrokken is bij een zaak, spreken we van het bestuursrecht. Het bestuursrecht heeft veelal een andere aanpak en benadering nodig dan het burgerlijk recht. Als we het over de ‘grondwet’ van het bestuursrecht hebben, spreken we over de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Door uitspraken van bestuursrechters en nieuwe wetgeving (zoals de Wet open overheid en Wet digitale overheid) is het bestuursrecht continu in beweging.

In de cursus bestuursrecht ligt het accent op actualiteiten en worden deze geplaatst binnen de structuur van het bestuursrecht. Aan de hand van de verschillende thema’s komen alle recente ontwikkelingen aan bod. We bespreken welke nieuwe wetgevingen eraan komen en behandelen de meest recente jurisprudentie. Wil je meer algemene verdieping op het gebied van formele rechtskracht, bezwaar en beroep, handhaving, het vertrouwensbeginsel en exceptieve toetsing? Tijdens de cursus bestuursrecht krijg je meer verdieping in deze thema’s en blijf je op de hoogte van alle actualiteiten en ontwikkelingen, maar ook zal het bestuursprocesrecht aan bod komen. De cursus bestuursrecht wordt gegeven door een docent met ongekend veel ervaring, kennis en expertise, zodat wij de kwaliteit van de cursus kunnen waarborgen.

Cursus bestuursrecht voor professionals 

Adviseer je als jurist of bestuursrechtadvocaat cliënten op het gebied van bestuursrecht? Of ben je bijvoorbeeld werkzaam als beleidsmedewerker vergunningen? En wil je op de hoogte blijven en/of meer verdieping in het bestuursrecht? Met onze cursus bestuursrecht blijf je up-to-date. Naast de cursus bestuursrecht biedt MR. in opleidingen vele andere juridische cursussen aan.

Behaal jouw PO punten

Als advocaat werkzaam in het bestuursrecht is het noodzakelijk dat je kennis actueel blijft, maar hiernaast moet je ook nog bij een officiële onderwijsinstelling je PO-punten behalen. De NOvA heeft MR. in opleidingen erkend als officiële aanbieder van beroepsopleidingen voor advocaten. Door ons ruime aanbod juridische cursussen haal je tijdig al je opleidingspunten. Om het nog makkelijker voor je te maken, bieden wij een abonnement aan waarmee je onbeperkt toegang krijgt tot alle online cursussen, zoals videotutorials en webinars. Het abonnement is niet alleen voor de cursus bestuursrecht maar omvat alle online cursussen binnen alle rechtsgebieden. Je PO-punten behaal je dus op een gemakkelijke manier, gewoon achter je eigen pc.

Online cursus bestuursrecht

In de corona-maanden hebben webinars, tutorials en andere online cursussen hun nut wel bewezen, maar MR. in opleidingen was al daarvoor online één van de allerbesten. We bieden een scala aan juridische cursussen, voor juridische professionals werkzaam in het bestuursrecht en/of binnen een ander rechtsgebied. Als advocaat, jurist, beleidsmedewerker, vergunningen of werknemer binnen een ander juridisch beroep heb je altijd toegang tot ons online-aanbod. Een goede, snelle én betaalbare manier om up-to-date te blijven omtrent alle belangrijke ontwikkelingen binnen elk rechtsgebied.

Gelukkig mogen we ook weer bij elkaar komen, want klassikale cursussen hebben veel charme. Je ontmoet vakgenoten en kunt met de docent in discussie betreft alle ontwikkelingen en actualiteiten binnen het bestuursrecht. MR. in opleidingen verzorgt klassikale juridische cursussen in diverse plaatsen, zoals Arnhem, Amsterdam (Schiphol), Eindhoven en in de directe omgeving van Rotterdam en Utrecht. Ook komen we graag naar je toe voor een kantoorcursus. Bekijk ons ruime aanbod en neem contact op voor de mogelijkheden van een incompany cursus of training.

Onbeperkt toegang tot alle juridische cursussen

Wil je naast onze cursus bestuursrecht nog andere online cursussen volgen? Met ons abonnement heb je toegang tot alle online juridische cursussen die worden aangeboden. Je hebt onbeperkt toegang tot alle online cursussen binnen elk rechtsgebied en kunt ze bekijken waar en wanneer jij wilt. De online cursussen zijn op elk device te volgen, zowel als op je mobiel als op je desktop. Ideaal toch? Ons aanbod online cursussen wordt continu geactualiseerd en het aanbod wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe cursussen. Het abonnement is dus een snelle, gemakkelijke en efficiënte manier om op de hoogte te blijven en om ook nog eens al je PO-punten te behalen. Daarnaast is het ook nog betaalbaar, want voor 12 maanden toegang tot het gehele online cursusaanbod betaal je slechts €750,-.

Meld je hier aan voor een online abonnement.

Heb je speciale wensen of tips?

Staat de ‘ideale’ cursus bestuursrecht er niet bij, of wil je meer punten behalen binnen een bepaald rechtsgebied? Neem gerust contact met ons op, want je bent vast niet de enige met deze wens. We willen graag ons scala aan bestuursrecht cursussen, maar ook het assortiment voor de andere rechtsgebieden uitbreiden en daarom is jouw inzicht belangrijk voor ons. Heb je feedback betreft de cursusinhoud of over onze dienstverlening? We horen graag jouw mening!