De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Cursus Psychiatrisch patiëntenrecht

MR. in opleidingen biedt naast de cursus psychiatrisch patiëntenrecht nog vele andere cursussen aan. Je kunt deze cursussen zowel online als klassikaal volgen. De WWVGZ, de WZD en de WFZ, het zijn allemaal wetten die aan bod komen tijdens de cursus psychiatrisch patiëntenrecht. Door ons ruime aanbod cursussen zit de geschikte cursus psychiatrisch patiëntenrecht er altijd bij. Ook je PO-punten behalen, doe je bij MR. in opleidingen.

Toon cursussen uit alle rechtsgebieden

3 cursussen pagina 1 van 1

Zwarte stethoscoop Online deelname mogelijk

Actualiteiten wetgeving verplichte zorg (Wvggz)

November 1, 2023, 10:00 AM - 05:30 PM

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1
6 NOvA PO
Psychiatrisch patiëntenrecht
375.00
Deze cursus kan je ook (deels) online volgen
Rembrandt Zuijderhoudt & Rob Keurentjes € 375.00
Voorzittershamer en een stethoscoop 6 uur

Online cursus actualiteiten wetgeving verplichte zorg (Wvggz) - opgenomen november 2022

Direct beschikbaar
online
6 NOvA PO
Psychiatrisch patiëntenrecht
300.00
Rembrandt Zuijderhoudt & Rob Keurentjes € 300.00
Gele stethoscoop, rode hartjes, een mondkapje en een hand met een papieren rood hartje 2 uur

Online cursus Actualiteiten wetten verplichte zorg - Wvggz

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Psychiatrisch patiëntenrecht
100.00
Rob Keurentjes € 100.00

Van WWVGZ tot aan de WZD en WFZ.

Mocht er sprake zijn van een gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis (of bijvoorbeeld een verpleeghuis), waar sprake is van een inbewaringstelling, een voorlopige machtiging of verlenging daarvan, dan kan er vraag zijn naar het verlenen van rechtshulp aan deze personen. Tijdens het proces waarbij een rechter kijkt of er aan de strenge eisen van een dwangopname voldoet, kan er gebruik gemaakt worden van een advocaat. Voorheen waren de regels en wetten hiervan beschreven in de Wet bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ). Sinds 1 januari 2020 is deze wet vervangen door twee andere wetten, namelijk de Wet verplichte GGZ, de Wet zorg en dwang. Ben je advocaat en wil je rechtsbijstand verlenen in het kader van de Wet verplichte GGZ, de Wet zorg en dwang en de Wet forensische zorg? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn (en blijven) van alle actualiteiten en ontwikkelingen rondom deze wetten. De cursus psychiatrisch patiëntenrecht geeft je kennis en inzicht over de WWVGZ, de WDZ en de WFZ. Door middel van recente jurisprudentie blijf je op de hoogte van alle actualiteiten en ontwikkelingen binnen de psychiatrisch patiëntenrecht. Hierbij wordt zowel aandacht besteed aan de theorie als aan de toepassing daarvan in de praktijk door rechtbanken en de Hoge Raad. Ook word je meegenomen hoe je het beste invulling kunt geven aan de verplichte borgwetten. Door het ruime aanbod cursussen zit de geschikte cursus psychiatrisch patiëntenrecht er altijd bij. Complexe materie? Door onze vakbekwame docenten met ongekend veel kennis, ervaring en expertise ben je na de cursus psychiatrisch patiëntenrecht weer helemaal up-to-date.

Cursus psychiatrisch patiëntenrecht voor advocaten

Als je als advocaat rechtsbijstand wil verlenen, in het kader van de WVGGZ en de WZD is het van belang dat je kennis actueel en up-to-date is. Door onze cursus psychiatrisch patiëntenrecht krijg je een overzicht en inzicht van en tussen de verschillende wetten. Wil je naast een cursus psychiatrisch patiëntenrecht nog een andere cursus volgen? MR. in opleidingen biedt een ruim aanbod juridische cursussen aan, zodat jouw kennis altijd actueel blijft. Zijn er nog andere onderwerpen die je graag in de cursus psychiatrisch patiëntenrecht ziet terugkomen? Of heb je andere speciale wensen? Wij horen dit graag en zullen uiteraard ons uiterste best voor je doen! 

Behaal jouw PO punten

Als advocaat werkzaam binnen het psychiatrisch patiëntenrecht is het belangrijk om je kennis actueel te houden. Maar hiernaast ben je ook verplicht om jaarlijks je PO-punten te behalen bij een officiële onderwijsinstelling. De NovA heeft MR. in opleiding erkend in het kader van beroepsopleidingen voor advocaten. Bij ons kun je terecht om al je PO-punten te behalen. Je hebt de mogelijkheid om een klassikale cursus te volgen of volg jij liever een cursus online? MR. in opleidingen verzorgt diverse online cursussen door middel van videotutorials en webinars. Het voordeel van een online cursus volgen is dat je zelf bepaalt hoe en wanneer je een cursus volgt, zodat het altijd uitkomt. Wil je graag meerdere online cursussen volgen? Met het online abonnement heb je onbeperkt toegang tot het volledige online aanbod.

Cursus psychiatrisch patiëntenrecht, klassikaal én online

Ben je een advocaat, jurist of juridisch professional en wil je een juridische cursus volgen? Online of klassikaal? MR. in opleidingen biedt het allemaal aan, waardoor je bij ons altijd terecht kunt. Wil je liever tijdens een van de vele klassikale cursussen samenkomen met vakgenoten werkzaam binnen het psychiatrisch patiëntenrecht, dat is uiteraard mogelijk. Tijdens een klassikale cursus psychiatrisch patiëntenrecht is er ruimte om met vakgenoten in gesprek te gaan en te discussiëren over actualiteiten, ontwikkelingen en thema’s. Je krijgt hiernaast ook pragmatische handvatten, tips en tricks die je vervolgens meteen in de praktijk kunt toepassen. Naast de klassikale cursus psychiatrisch patiëntenrecht, wordt de cursus online psychiatrisch patiëntenrecht ook aangeboden. De webinars en videotutorials zijn de ideale manier om snel en gemakkelijk je kennis actueel te houden. Heb je interesse in een incompany cursus? Dat is uiteraard ook mogelijk, want wij komen graag naar je toe. Mocht je hier interesse in hebben, aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op! 

Meerdere online cursussen volgen?

Wil je naast de cursus psychiatrisch patiëntenrecht nog een andere cursus binnen het psychiatrisch patiëntenrecht volgen? Of volg je liever een cursus binnen een ander rechtsgebied? MR. in opleidingen biedt een online abonnement aan, zodat je gemakkelijk en onbeperkt toegang hebt tot álle online cursussen. Het aanbod online cursussen wordt regelmatig uitgebreid en geactualiseerd, zo blijf je altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen en trends. De online cursussen kun je volgen op elk gewenst moment en op elk device, wat jou het beste uitkomt. Het online abonnement is een gemakkelijke en betaalbare manier om al je PO- punten te behalen, want met het abonnement heb je 12 maanden lang toegang tot elke online cursus voor slechts €750,-

Meld je hier aan voor een online abonnement.

Heb je speciale wensen of tips?

Staat de ‘ideale’ cursus psychiatrisch patiëntenrecht er niet bij, of wil je meer punten behalen op een bepaald rechtsgebied? Neem contact met ons op. Je bent vast niet de enige met deze wens. Zodra wij weten wat jij zoekt, zullen we proberen jouw wens op te nemen binnen ons cursusaanbod. We willen graag ons scala aan psychiatrisch patiëntenrecht cursussen, maar ook het assortiment voor de andere rechtsgebieden uitbreiden en daarom is jouw inzicht belangrijk voor ons. Heb je feedback betreft de cursusinhoud of over onze dienstverlening? We horen graag jouw mening!