De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Cursus Slachtofferrecht

MR. in opleidingen biedt naast de cursus slachtofferrecht vele andere cursussen aan, zowel online als klassikaal. Wil je op de hoogte blijven van komende en nieuwe wetgeving in het slachtofferrecht, actualiteiten rondom het slachtofferrecht met bijkomende pragmatische tips die meteen toe te passen zijn in de praktijk? Met de cursus slachtofferrecht van MR. in opleiding blijft je kennis actueel en behaal je jouw PO-punten.

Toon cursussen uit alle rechtsgebieden

6 cursussen pagina 1 van 1

Twee mensen zitten tegenover elkaar in gesprek, waarvan er één notities maakt 5 uur Online deelname mogelijk

Actualiteiten slachtofferrecht

November 30, 2023, 10:00 AM - 04:30 PM

Locatie volgt
5 NOvA PO
Slachtofferrecht
320.00
Deze cursus kan je ook (deels) online volgen
Laurens Kock & Robin Fontijne € 320.00
4 uur

Online cursus jeugdstrafrecht met actualiteiten - opgenomen december 2022

Direct beschikbaar
online
4 NOvA PO
Personen- en familierecht
Slachtofferrecht
Strafrecht
200.00
Rianne van der Hulst € 200.00
Achteraanzicht van een blonde dame die met haar rechterarm naar haar nek grijpt. 5 uur

Online cursus actualiteiten slachtofferrecht - opgenomen november 2022

Direct beschikbaar
online
5 NOvA PO
Slachtofferrecht
250.00
Laurens Kock & Robin Fontijne € 250.00
Gebalde vuist met een op de grond zittende man op de achtergrond 2 uur

Online cursus slachtofferrechten en vordering benadeelde partij Q3 2022

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Slachtofferrecht
Strafrecht
100.00
Laurens Kock € 100.00
Zakmes dat rechtop in de tafel staat 2 uur

Online cursus jeugdstrafrecht en kinderrechten

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Slachtofferrecht
Strafrecht
100.00
Annemieke Wolthuis & Monique van der Zouw € 100.00
Persoon met een kartonnen doos over het hoof waar met stift een sippe smiley op getekend is 3 uur

Online cursus slachtofferrechten en vordering benadeelde partij Q2 2022

Direct beschikbaar
online
3 NOvA PO
Slachtofferrecht
Strafrecht
150.00
Laurens Kock € 150.00

Blijf up-to-date met de cursus slachtofferrecht

Indien er een misdrijf of overtreding wordt gepleegd, dan is er vaak ook een partij die hier slachtoffer van is geworden. Voorbeelden waarbij er sprake kan zijn van een slachtoffer zijn bijvoorbeeld (ernstige) geweldsmisdrijven, zedenmisdrijven, bedreigingen en diefstal. Slachtoffers van een misdrijf of overtreding kunnen beroep doen op een slachtofferadvocaat. De rol van het slachtoffer is de laatste jaren steeds belangrijker geworden tijdens het strafproces, mede dankzij nieuwe wet- en regelgeving. Sinds april 2021 is de Wet uitbreiding slachtofferrecht aangenomen door de Eerste Kamer. Deze uitbreiding zorgt voor een versterking van de positie van het slachtoffer tijdens het strafproces. Hiernaast heeft een slachtoffer binnen een strafproces vaak recht op hulp, recht op informatie, spreekrecht en vaak ook recht op een schadevergoeding. Met de cursus slachtofferrecht van MR. in opleidingen blijft je kennis actueel. Tijdens de online cursussen slachtofferrecht brengt de docent, met een scala aan ervaring, kennis en expertise, je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en actualiteiten rondom het slachtofferrecht. Naast het doornemen van de meest recente jurisprudentie, neemt de docent je mee in verschillende praktijkvoorbeelden en casussen. Tevens worden de nieuwe en komende wetgevingen omtrent slachtofferrecht besproken, evenals pragmatische tips, tricks en handvatten die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Door de actualiteiten die centraal staan tijdens de cursus slachtofferrecht blijf je altijd up-to-date.

Cursus slachtofferrecht voor advocaten

Met de cursus slachtofferrecht blijf je als advocaat, werkzaam in het slachtofferrecht, altijd op de hoogte van alle actualiteiten. Wil je meer weten over het spreekrecht van een slachtoffer, de privacy van het slachtoffer binnen een strafproces, de wet USB, eventueel bijkomende schadevergoeding of over de innovatiewet strafvordering? Met de cursus slachtofferecht van MR. in opleiding blijf je up-to-date. Recente wet- en regelgeving, actuele en recente jurisprudentie, actualiteiten en ontwikkelingen, het komt allemaal aan bod tijdens de cursus slachtofferrecht. Wil je naast de cursus slachtofferrecht nog andere juridische cursussen volgen, zoals bijvoorbeeld in het rechtsgebied strafrecht? Met het ruime aanbod cursussen zit de geschikte training er altijd bij. Wil je naast de huidige onderwerpen in de cursus slachtofferrecht graag nog andere thema’s terugzien? Of heb je andere speciale wensen. Dit horen wij graag! 

Behaal jouw PO punten

Het slachtofferrecht is de laatste jaren flink verbeterd, wat een aantal ontwikkelingen en actualiteiten met zich meebrengt. Naast dat je als slachtofferadvocaat op de hoogte hiervan moet blijven, is het ook verplicht om jaarlijks al je PO-punten te behalen bij een officiële opleidingsinstituut. MR. in opleidingen is door de NOvA erkend als officiële onderwijsinstelling in het kader van beroepsopleidingen voor advocaten. Wil je graag snel en gemakkelijk al je PO-punten behalen? Met het abonnement heb je toegang tot alle online cursussen, waar en wanneer jij wilt. Je kunt hiermee alle online cursussen, videotutorial of webinar binnen elk rechtsgebied volgen.

Cursus slachtofferrecht online of klassikaal 

De afgelopen maanden, tijdens de coronacrisis, hebben online cursussen zoals webinars en videotutorials hun nut wel bewezen, maar óók daarvoor behoorde MR. in opleidingen al tot de top. MR. in opleidingen biedt een breed scala aan juridische cursussen aan. Niet alleen advocaten maar elke juridische professional, waaronder notarissen, juristen en juridisch medewerkers kunnen bij ons terecht voor het volgen van één van de vele cursussen, niet alleen de cursus slachtofferrecht maar voor alle cursussen binnen een van de vele andere rechtsgebieden. De online cursussen zijn ideaal om gemakkelijk en snel je kennis actueel te houden.

Naast het online cursusaanbod, biedt MR. in opleidingen ook klassikale cursussen aan. Klassikale cursussen hebben zo hun charme, omdat je samen komt met beroepsgenoten werkzaam binnen het hetzelfde rechtsgebied en met een docent, die ongekend veel expertise, ervaring en kennis bezit. Het voordeel van klassikale cursussen is dat je samen met hen in discussie kunt gaan rondom allerlei onderwerpen, casussen en ontwikkelingen binnen het slachtofferrecht. De juridische cursussen worden in centraal gelegen plaatsen georganiseerd, zoals in Amsterdam (Schiphol), in de omgeving van Utrecht, Rotterdam en Arnhem. Naast de online en klassikale cursussen komen wij ook graag naar jou toe voor een incompany cursus. Voor alle mogelijkheden kun je het beste contact met ons opnemen, we helpen je graag!

Onbeperkt toegang tot alle slachtofferrecht cursussen

Wil je naast de cursus slachtofferrecht nog andere online cursussen volgen? Met het abonnement heb je onbeperkt toegang tot het volledige online cursusaanbod, binnen elk rechtsgebied. Er komen regelmatig nieuwe cursussen online en het aanbod wordt continu uitgebreid. Daarom is het abonnement de ideale manier om gemakkelijk en snel op de hoogte te blijven en om al je PO-punten te halen. Je kunt alle online cursussen op elk moment, waar en hoe jij wilt bekijken op zowel mobiel als desktop. Bovendien is het online abonnement nog betaalbaar ook, want je betaalt slechts €750,- voor 12 maanden toegang tot het volledige online cursusaanbod.

Meld je hier aan voor een online abonnement.

Heb je speciale wensen of tips?

Staat de ‘ideale’ cursus slachtofferrecht er niet bij, of wil je meer punten behalen voor een bepaald rechtsgebied? Neem contact met ons op. Je bent vast niet de enige met deze wens. Zodra wij weten wat jij zoekt, zullen we proberen jouw wens op te nemen binnen ons cursusaanbod. We willen graag ons scala aan slachtofferrecht cursussen, maar ook het assortiment voor de andere rechtsgebieden uitbreiden en daarom is jouw inzicht belangrijk voor ons. Heb je feedback betreft de cursusinhoud of over onze dienstverlening? We horen graag jouw mening!