De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Modeltestament is afgebeeld en ligt op een houten tafel.

Online cursus De vijf erfrechtelijke beginselen en modeltestament

Niet iedere advocaat krijgt dagelijks te maken met het erfrecht. Om je cliënt optimaal te adviseren is het noodzakelijk om iets meer te weten van de vijf basisbeginselen. Expert pur sang prof. mr. Bernard Schols geeft een heldere uitleg van de belangrijkste thema’s uit het erfrecht: algemene bepalingen, schulden van de nalatenschap onwaardigheid, overeenkomsten ter zake des doods, waarde en de saisine. Na het volgen van deze juridische cursus ben je op de hoogte van de kern van het erfrecht.

Topics in de cursus:
De online cursus ‘De vijf erfrechtelijke beginselen en het modeltestament’ is opgebouwd uit 6 delen:
Deel I Inleiding (twee soorten erfrecht)
Deel II De 'saisine', (beneficiaire) aanvaarding en verwerping
Deel III Het Testament (het gesloten stelsel)
Deel IV De legitieme portie (schadevergoeding in geld)
Deel V Executele en bewind. Erfrecht als vertegenwoordigingsrecht
Deel VI Het modeltestament (fiscaal)

Hiernaast krijg je een draaiboek met bijbehorende achtergrondinformatie: de praktische en direct toepasbare Advotip met de vijf erfrechtelijke beginselen. Verder krijg je een artikel over de rechtspositie van de executeur (Executele en Bewind, vijfde blok) en het (fiscale) modeltestament (laatste blok).

Voor wie?
Deze cursus erfrecht waar de vijf erfrechtelijke beginselen centraal staan, is ideaal voor advocaten die te maken krijgen of hebben met het erfrecht. De deskundige docent met ongekend veel ervaring en expertise zorgt dat je door middel van deze cursus erfrecht op de hoogte blijft van alle actuele ontwikkelingen. Als advocaat behaal je 6 PO-punten in het kader van de permanente opleiding advocatuur van de NOvA.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!