De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Huurovereenkomst wordt gelezen en getekend door man met bruine jas

Online cursus huurcontracten opstellen en beoordelen - opgenomen op 4 juli 2024

Het opstellen van een huurovereenkomst lijkt voor een advocaat huurrecht gesneden koek. Even het juiste ROZ-model pakken, invullen, knippen en plakken van de afwijkingen die vorige keer gebruikt zijn en klaar. Was het maar zo eenvoudig.

Naast het ROZ-model bestaan nog talloze andere modellen. Bovendien hanteren diverse retailketens en huurders van kantoorruimte eigen aanvullingen en afwijkingen op de modellen. Als de beoogde samenwerking afwijkt van het gangbare, bijvoorbeeld bij onderhuur, nieuwbouw of renovatie, schieten de modellen tekort. Om goed over deze overeenkomsten te kunnen adviseren is diepgaande kennis nodig van de modellen en de mogelijke afwijkingen. Vaak lijkt een afspraak tussen partijen een werelddeal, maar als jaren later blijkt dat het beding ten nadele van de huurder afwijkt van het semi-dwingende recht is de nasmaak bitter. Kennis van het verbintenissen- en huurrecht is dus ook vereist.

Aan de hand van een checklist doceert Elout Korevaar, advocaat huurrecht en docent aan de Universiteit Leiden, de basis van een goed huurcontract. Vanwege de invoering van de wet goed verhuurderschap en andere recente wetgeving is de checklist uitgebreid. U leert werken met de nieuwste modellen en bent na het volgen van de cursus beter in staat een huurcontract te beoordelen op toepasbaarheid in uw situatie.

Voor wie?

De cursus is voornamelijk bestemd voor advocaten die in hun beroepspraktijk met huurovereenkomsten te maken hebben. Met deze cursus huurrecht behaal je als advocaat 2 PO-punten in het kader van de permanente opleiding advocatuur van de NOvA.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Beschikbaarheid