De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Een zilveren sleutel is afgebeeld voor een witte achtergrond, met sleutelgast

Online cursus recente wetgeving huurrecht woonruimte - opgenomen 8 juli 2024

Rondom 1 juli 2024 is een groot aantal wetten in werking getreden betreffende de (ver)huur van woonruimte. De wetten hebben betrekking op indexatie van de huurprijs, verhuur voor bepaalde tijd, de voortzetting van huur door jonge weeskinderen en op de huurprijs.

Kennis van deze wetgeving is noodzakelijk om goed te kunnen adviseren. Wat tot voor kort als zelfstandige woonruimte gold, kan nu zomaar qua huurprijs behandeld worden als onzelfstandige woonruimte. Waar verhuur voor bepaalde tijd bij commerciële verhuurders tot voor kort erg populair was, is dit na 1 juli 2024 nog maar in een beperkt aantal gevallen toegestaan.

De cursus wordt verzorgd door Elout Korevaar; een zeer ervaren advocaat huurrecht, die tevens docent is aan de Universiteit Leiden. Zijn praktische insteek van het huurrecht, gecombineerd met veel voorbeelden maken hem tot een gewaardeerd docent. Als lid van de adviescommissie huurrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten is hij nauw betrokken bij nieuwe wetgeving en kan hij duiden waar nieuwe wetgeving conflicteert met het bestaande recht.

Voor wie?

De cursus is voornamelijk bestemd voor advocaten die in hun beroepspraktijk met huurovereenkomsten te maken hebben. Met deze cursus huurrecht behaal je als advocaat 2 PO-punten in het kader van de permanente opleiding advocatuur van de NOvA.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Beschikbaarheid