De cursusaanbieder voor
de juridische professional
knuffelbeer met verband om zijn hoofd en been en een pleister op zijn borst

Online cursus het overwinnen van onzeker causaal verband 2022

Causaal verband is vaak de “missing link” tussen de normschending en de ingetreden vermogensschade in. In een groot aantal zaken – en met name letselschadezaken – wordt doorgaans een indringend processueel debat over causaliteit in de zin van condicio sine qua non. In deze cursus wordt dit belangrijke vereiste in de eerste plaats voor misvattingen behoeft (veel advocaten gaan ten aanzien van dit vereiste van ten een te hoge drempel). In de tweede plaats opent de Hoge Raad steeds meer mogelijkheden voor ‘creatieve oplossingen’ als het causaal verband tussen de normschending en de vermogensschade onzeker is (in HR 25 september 2020, ECLI:NL:HR:2020:1510). Het klassieke leerstuk van causaliteit wordt besproken door de behandeling van zeven moderne technieken om onzeker causaal verband te overwinnen. De Hoge Raad en de wetgever hebben immers methodes ontwikkeld om bij onhelderheid over het causaal verband tussen normschending en schade, toewijzing van de vordering toch mogelijk te maken.

Voor wie?

Als letselschaderecht advocaat of jurist loop je ongetwijfeld tegen onzeker causaal verband aan. In deze cursus letselschaderecht vertelt Luuk Reurich jou hoe je hier beter mee om kunt gaan. Tevens behaal je als advocaat 2 PO-punten door het afronden van deze cursus.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Beschikbaarheid

knuffelbeer met verband om zijn hoofd en been en een pleister op zijn borst 2 uur

Online cursus het overwinnen van onzeker causaal verband 2022

Direct beschikbaar
online
2 NOvA PO
Letselschaderecht
100.00
Luuk Reurich € 100.00