De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Letselschadeformulier wordt door een vrouw aan een houten bureau ingevuld met een rode pen

Webinar overwinnen van onzeker causaal verband

Deze cursus is hybride te volgen.

Causaal verband is vaak de “missing link” tussen de normschending en de ingetreden vermogensschade in. In een groot aantal zaken – en met name letselschadezaken – wordt doorgaans een indringend processueel debat over causaliteit in de zin van condicio sine qua non. In deze cursus wordt dit belangrijke vereiste in de eerste plaats voor misvattingen behoeft (veel advocaten gaan ten aanzien van dit vereiste van ten een te hoge drempel). In de tweede plaats opent de Hoge Raad steeds meer mogelijkheden voor ‘creatieve oplossingen’ als het causaal verband tussen de normschending en de vermogensschade onzeker is. Het klassieke leerstuk van causaliteit wordt besproken door de behandeling van zeven moderne technieken om onzeker causaal verband te overwinnen. De Hoge Raad en de wetgever hebben immers methodes ontwikkeld om bij onhelderheid over het causaal verband tussen normschending en schade, toewijzing van de vordering toch mogelijk te maken.

Voor wie?

Als letselschaderecht advocaat of jurist loop je ongetwijfeld tegen onzeker causaal verband aan. In deze cursus letselschaderecht vertelt Luuk Reurich jou hoe je hier beter mee om kunt gaan. Tevens behaal je als advocaat 4 PO-punten door het afronden van deze cursus.

Spelregel webinar:

  • Inloggen en bekijken vanaf je eigen (werk)plek;

  • vragen stel je in de chat of via een live verbinding;

  • de hele cursus wordt opgenomen, dus wat je niet live online hebt gevolgd kan je op een later moment terugkijken, zodat je alle punten van de cursus altijd kan behalen;

  • bij gedeeltelijke deelname ontvang je achteraf de opname waardoor je het resterende deel kan terugkijken;

  • een aantal dagen voor aanvang ontvang je van ons een link om deel te kunnen nemen aan de cursus.

Let op, live webinars vallen niet onder het online abonnement.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!