De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Man in pak zit achter bureau met zijn handen in het haar

Webinar aansprakelijkheid van bestuurders, toezichthouders en beleidsbepalers bij personenvennootschappen en rechtspersonen

In deze cursus wordt ingegaan op de aansprakelijkheidspositie van maten, vennoten onder de firma en beherende vennoten in personenvennootschappen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het bestuur van de personenvennootschap op basis van een volmacht (maatschap) of op basis van de wettelijke regeling (VOF/CV) en zal ook worden gekeken naar de voorstellen tot aanpassing in het Tweede Ambtelijk Wetsvoorstel Modernisering Personenvenootschappen. Vervolgens is er aandacht voor de aansprakelijkheidspositie van het bestuur en toezichthouders bij rechtspersonen, waarbij de belangrijkste recente jurisprudentie de revue zal passeren.

Voor wie?

Het webinar aansprakelijkheid van bestuurders, toezichthouders en beleidsbepalers bij personenvennootschappen en rechtspersonen is uitermate geschikt voor advocaten die werkzaam zijn in het ondernemingsrecht. Door middel van deze cursus ondernemingsrecht verkrijg je meer kennis en informatie over eerder genoemde aspecten. Als advocaat behaal je 3 PO-punten in het kader van erkende NOvA-punten voor advocaten.

Webinar

Onze docenten gaan graag de interactie met jou aan én wij ontmoeten jou graag persoonlijk. Maar, wij begrijpen ook dat reistijd niet ideaal is of dat jouw agenda soms overloopt. Daarom kun je deze cursus op afstand bijwonen. Jouw vragen en opmerkingen stel je gewoon aan de docent door middel van een live (video)verbinding. Tijdens dit webinar van MR. in opleidingen hoef je niet de hele cursus online te zijn. Als je minimaal 2 uur online bent, dan kun je de rest later terugkijken. Flexibel dus!

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Cursusdata