De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Veeru Mewa

Functie

Advocaat

Werkgever

VictimFirst Advocaten

Opleidingen

Universiteit Leiden

Expertise

Letselschade

Veeru Mewa studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en University of Florida. Daarna werkte hij vier jaar als advocaat bij Houthoff Buruma en vervolgens 14 jaar bij Beer advocaten te Amsterdam, waar hij vanaf 2012 partner was. Sinds 1 oktober 2020 heeft hij VictimFirst Advocaten opgericht. Veeru Mewa is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht, letselschaderecht en overlijdensschade. In 2008 rondde hij de LSA/Grotius specialisatieopleiding Personenschade Cum Laude af.

Veeru Mewa verwierf landelijke bekendheid als advocaat van slachtoffers en nabestaanden van onder meer de Faro ramp in Portugal (1992), de Turkish Airlines crash op Schiphol (2009), de Afriqiyah Airways ramp in Tripoli (2010) en de ramp met vlucht MH17 (2014). Voor zijn prestaties hiervoor ontving Veeru Mewa diverse awards. Ook was hij de advocaat van slachtoffers en nabestaanden van het schietincident in winkelcentrum “De Ridderhof” in Alphen aan den Rijn (2011).

Veeru Mewa is bestuurslid van de Vereniging voor Burgerlijk Recht, publiceert regelmatig vakinhoudelijke artikelen en doceert (o.a. gastcolleges aan verschillende universiteiten, rechtsbijstandsverzekeraars, opleidingsinstituten voor advocaten en letselschadebureaus). Ook treedt hij regelmatig op als deskundige in de media. Veeru is docent bij cursussen letselschade.

Cursussen door Veeru Mewa