De cursusaanbieder voor
de juridische professional
handen schudden

De participatiewet (en jeugdwet): verdieping en actualiteiten

In één dag weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Participatiewet en Jeugdwet. Zowel de meest recente jurisprudentie wordt besproken alsook nieuwe regelgeving. In de Participatiewet zal bijzondere aandacht worden besteed aan terugvorderingen en het opleggen van sancties. Ook komt aanbod of een besluit dat formele rechtskracht heeft gekregen, nog aantastbaar is en hoe je dit kunt aanpakken. Op het gebied van de Participatiewet zijn er veel ontwikkelingen: kostendelernorm, bij verdienen naast je bijstandsuitkering, nieuwe regelgeving, meer menselijke maat / toetsing aan evenredigheidsbeginsel in de jurisprudentie, kortom; genoeg te om over bijgepraat te worden. In de Jeugdwet ligt de focus op de bestuursrechtelijke aspecten, de voorzieningen welke de gemeente dient te verstrekken aan de jeugdige en zijn ouders. De meest relevante jurisprudentie van de CRvB alsook rechtbanken zal besproken worden. Er wordt enige kennis van de Participatiewet en Jeugdwet verondersteld bij het volgen van deze cursus.

Voor wie?
Ben je als advocaat of juridische professional werkzaam binnen het sociaal zekerheidsrecht? Met deze cursus participatiewet ben je weer helemaal op de hoogte. Door het volgen van deze cursus sociaal zekerheidsrecht, behaal je 2 PO-punten die door de NOvA erkend zijn.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!