De cursusaanbieder voor
de juridische professional

Webinar Wlz en Wmo: verdieping en actualiteiten

In één dag weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Wmo en Wlz. Zowel de meest recente jurisprudentie wordt besproken alsook nieuwe regelgeving. In de Wmo zal bijzondere aandacht worden gegeven aan het verkrijgen van een maatwerkvoorziening op pgb. Daarbij komen allerlei zaken aan bod; wanneer heb je recht op een maatwerkvoorziening? Kwaliteitseisen aan de maatwerkvoorziening en beoordeling pgb-waardigheid komen aan bod. Kun je ook iets vinden van de duur van de indicatie en de omvang? Wat als het tarief op pgb ontoereikend is? Ook zal worden ingegaan op terugvorderingen van pgb’s. In de Wlz ligt de focus met name op de criteria en hoe je met succes kunt bepleiten dat voldaan wordt aan deze strenge criteria. De meest relevante jurisprudentie van de CRvB alsook rechtbanken zal besproken worden. Er wordt enige kennis van de Wmo en Wlz verondersteld bij het volgen van deze cursus.

Voor wie?
Deze cursus is voornamelijk bestemd voor advocaten die in hun beroepspraktijk werken in het sociaal zekerheidsrecht, en meer diepgang en kennis willen verkrijgen, waarbij ook actuele jurisprudentie aan bod komt. Als advocaat behaal je 3 PO-punten in het kader van een erkende opleiding advocatuur door de NOvA. 

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!