De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Vrouw die op haar hurken zit met boeken op haar schoot, getuige in strafrecht

Online verdiepingscursus getuigen in het strafrecht - opgenomen 31 mei 2024

In deze online cursus wordt op een diepgaande manier ingezoomd op het thema getuigen in het strafrecht. Altijd met een praktisch inslag. Altijd vanuit het perspectief van de advocaat. Een blik wordt geworpen op de diverse belangen die kunnen spelen bij het wel of niet horen van getuigen. Eveneens wordt veel aandacht besteed aan het verdedigingsbelang en het vanuit dit belang motiveren van getuigenverzoeken, dit tegen de achtergrond van allerlei recente jurisprudentie van de Hoge Raad en het EHRM. Ten slotte wordt ingezoomd op het gebruik voor het bewijs van getuigenverklaringen. Stil wordt gestaan bij de vraag hoe het ontbreken van een effectieve ondervragingsmogelijkheid een effect kan hebben op het gebruik van een bij de politie afgelegde getuigenverklaring en de unus testis-rechtspraak wordt uitgediept.

Interesse in meer cursussen binnen het strafrecht? Bekijk hier ons cursusaanbod.

Voor wie?

Ben jij strafrecht advocaat of werkzaam als juridisch medewerker binnen het strafrecht? Met deze cursus strafrecht heb jij jouw kennis weer aangescherpt. Zorg dat je weer op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en actualiteiten. Als advocaat behaal je met deze juridische cursus 2 PO-punten in het kader van de permanente opleiding advocatuur van de NOvA.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Beschikbaarheid