De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Man met tatoeage op armen in de gevangenis waarbij je alleen de armen en de tralies ziet

Online cursus effectief procederen in het strafrecht - opgenomen 15 juni 2023

Deze cursus is opgenomen op 15 juni 2023.

Wat doe je wel en niet voorafgaand en tijdens de strafzitting en tijdens getuigenverhoren? Hoe ga je om met onverwachte situaties? Hoe pas je de laatste ontwikkelingen binnen de rechtspraak op een efficiënte wijze toe? Waar loop je tegenaan als procespartij in het strafrecht?

Procederen in het strafrecht kan allerlei complicaties meebrengen in het vooronderzoek, tijdens getuigenverhoren en tijdens het onderzoek ter terechtzitting. Voor een succesvolle manier van zaken doen als strafrechtadvocaat of strafrechtjurist is niet alleen een gedegen kennis van het formeel en materieel strafrecht van belang, maar ook uw manier van presenteren, communiceren en strategie bepalen spelen daarbij een grote rol. In de cursus ‘Effectief procederen in het strafrecht’ komen al die aspecten aan bod, bezien vanuit het perspectief van de rechter. Deze cursus heeft als doel u verschillende inzichten mee te geven zodat u zich (verder) kunt ontwikkelen in uw dagelijkse praktijk als strafrechtadvocaat. De cursus is met name geschikt voor beginnend advocaten en juridisch medewerkers. 

Wat in ieder geval aan bod komt tijdens de cursus:

  • Communicatie voorafgaand en tijdens de zitting en getuigenverhoren;

  • onderzoekswensen: wat wel en wat niet te doen bezien in het licht van de meest recente jurisprudentie;

  • effectief pleiten;

  • ervaringen en perikelen. 

Interesse in meer cursussen binnen het strafrecht? Bekijk hier ons cursusaanbod.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!

Beschikbaarheid