De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Bruidegom tekent huwelijkscontract

Actualiteiten verbintenissenrecht

Deze cursus is hybride te volgen.

Het verbintenissenrecht is volop in beweging. Er zijn nieuwe ontwikkeling te melden rond het leerstuk van het verlies van een kans, het overwinnen van onzeker causaal verband en schadeberekening. Verder is afgelopen jaar zowel in de literatuur als in de jurisprudentie veel aandacht voor art. 6:98 BW, met naar aanleiding van de stelling dat “de deelregels van Brunner hun langste tijd hebben gehad". Ook zijn er enkele verrassende arresten te melden zoals de vernietiging van een arbeidsovereenkomst wegens bedrog (art. 3:44 BW). 

In deze actualiteitencursus zullen deze ontwikkelingen worden besproken en in het wettelijk systeem worden geplaatst. In het bijzonder zal aandacht worden besteed aan de vaststelling van rechtsgevolgen. De recente jurisprudentie in het contractenrecht kenmerkt zich immers hierdoor dat het accent minder ligt op wettelijke bevoegdheden maar op de manier waarop de gevolgen van de uitoefening van deze bevoegdheden moeten worden vastgesteld. Het gaat dan om de opkomst van het verlenen of ontnemen van terugwerkende kracht, het stellen van nadere voorwaarden aan een contractspijziging of de billijkheidsvergoeding bij vernietiging van overeenkomsten.

Voor wie?
Ben je werkzaam als advocaat of juridische professional? Met deze cursus actualiteiten verbintenissenrecht verkrijg je meer kennis en ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Door het volgen van deze cursus verbintenissenrecht behaal je 4 PO-punten die officieel erkend zijn door de NOvA.

Hybride cursus

Onze docenten gaan graag de interactie met jou aan én wij ontmoeten jou graag persoonlijk. Maar, wij begrijpen ook dat reistijd niet ideaal is of dat jouw agenda soms overloopt. Daarom kun je deze cursus ook op afstand bijwonen. Jouw vragen en opmerkingen stel je gewoon aan de docent door middel van een chat of live verbinding. Tijdens een hybride cursus van MR. in opleidingen hoef je niet de hele cursus online te zijn. Als je minimaal 2 uur online bent, dan kun je de rest later terugkijken. Flexibel dus!

Spelregel hybride cursus:

  • Inloggen en bekijken vanaf je eigen (werk)plek;

  • vragen stel je in de chat of via een live verbinding;

  • de hele cursus wordt opgenomen, dus wat je niet live online hebt gevolgd kan je op een later moment terugkijken, zodat je alle punten van de cursus altijd kan behalen;

  • mocht je de cursus online volgen, dan dien je minimaal 2 uur online te zijn (bij online deelname hoef je namelijk niet de gehele cursus live te volgen);

  • bij gedeeltelijke deelname ontvang je achteraf de opname waardoor je het resterende deel kan terugkijken;

  • een aantal dagen voor aanvang ontvang je van ons een link om deel te kunnen nemen aan de cursus.

Let op, hybride cursussen vallen niet onder het online abonnement.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!