De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Man in witte trui berekent iets met rekenmachine

Online cursus schadevergoeding, schadeberekening en alternatieve wegen naar compensatie 2022

Schadeberekening is hét item van de afgelopen jaren. Niet alleen vanwege de recente arresten rond de berekening van vermogensschade maar ook door de opkomst van alternatieve wegen naar compensatie, zoals de gedeeltelijke ontbinding door koopsomvermindering en de inzet van nadeelsopheffing (art. 6:230 BW) in de dagvaarding. Dit roept belangrijke nieuwe vragen op over de inrichting van het petitum: niet alleen de vraag wat doe je na elkaar (primair/subsidiair) maar wat doe je naast elkaar (nevengeschikt). Zo kan bijvoorbeeld de herstelkosten op art. 6:230 BW worden gebaseerd en de gevolgschade op art. 6:74 BW - in een nevengeschikte opbouw. Verder kan bijvoorbeeld winstafdracht worden verlangd waar winstderving zich laat aantonen, of een andere vorm van compensatie (zoals de vestiging van een erfdienstbaarheid bij wijze van schadevergoeding) als alleen een vergoeding in geld geen soelaas biedt. De cursus biedt aldus ook een training in het schrijven van het "ideale petitum” als een benadeelde compensatie zoekt.

Voor wie?
Deze online cursus verbintenissenrecht is uitermate geschikt voor elke advocaat die zichzelf wil verdiepen en ontwikkelen op het gebied van schadeberekeningen en -vergoedingen. Met deze cursus behaal je 5 PO-punten. MR. in opleidingen is officieel erkend door de NOvA in het kader van beroepsopleidingen voor advocaten.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!