De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Coronavirus deeltje is uitvergroot in de kleuren rood en grijs.

Online cursus Het coronavirus en het contractenrecht

Het coronavirus, ook in 2022 is de maatschappij er nog niet volledig vanaf. Naast dat het coronavirus invloed kan hebben op onze persoonlijke levens, is het coronavirus ook op de werkvloer aanwezig wat onder andere invloed kan hebben op contracten. 

Wat komt aan bod?
Het coronavirus zet contracten onder druk. Het gaat om een ‘van buiten’ komende oorzaak; het ultieme overmachtsfeit. Door externe omstandigheden komen contractuele verplichtingen onder druk te staan: de vraag is of degene die het contract ‘aan zijn zijde’ heeft in deze omstandigheden zonder meer nakoming kan vorderen. Welke mogelijkheden biedt het contractenrecht om geheel of gedeeltelijk onder de verplichting uit te komen of tijdelijk uit te stellen of inhoudelijk te reduceren? Anderzijds rijst de vraag welke mogelijkheden de coronacrisis aan de teleurgestelde schuldeiser biedt.

Voor wie?
Deze juridische cursus zorgt voor een update van de kennis van juristen die met contracten te maken hebben. Ben je advocaat, dan behaal je met deze online cursus 2 PO-punten, in het kader van beroepsopleidingen erkend door de NOvA. 

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!