De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Hotel Torarica Suriname, zwembad met strandhutjes en ligbedden, palmbomen, paradijs

Studiereis Suriname 2024 - Vreemdelingenrecht 11 PO

MR. in opleidingen organiseert een studiereis naar Suriname voor advocaten die actief zijn in het vreemdelingenrecht. De reis heeft als bestemming het prachtige Suriname! De cursus zal plaatsvinden van 15 t/m 17 maart 2024 van 9.00 uur t/m 13.30 uur in hotel Torarica (Paramaribo). Zo begin je het jaar goed en haal je meteen 10-PO punten (+ optioneel nog 1 bonuspunt), waaronder 4 PO-punten vreemdelingenbewaring binnen! In de resterende dagen heb je voldoende vrije tijd om Suriname te (her)ontdekken.

Het programma zal in hoofdlijnen bestaan uit:

 • EU migratierecht regulier: Unieburgers en familieleden, recente ontwikkelingen Chavez/Zambrano, verlies nationaliteit, langdurig ingezetenen en gezinshereniging

 • Terugkeerbesluit en inreisverbod: niet uitzetbare vreemdelingen, recente ontwikkelingen in vreemdelingen-en strafrecht rond het inreisverbod

 • Vreemdelingenbewaring: voortraject, belangenafweging, maatregel. procesrecht oa ambtshalve toetsing, voortvarend handelen en zicht op uitzetting

 • En optioneel voor wie wil 1 uur: ontwikkelingen rond Oekraïne (dit onderdeel wordt sowieso verzorgt en deelname levert 1 PO-punt extra op)

Voor wie?

Deze cursus vreemdelingenrecht is geschikt voor onder meer advocaten en juristen die te maken hebben met het vreemdelingenrecht. Uiteraard mag iedereen die interesse heeft in dit rechtsgebied en graag de reis meemaakt, zich aanmelden. Tijdens de cursus is er voldoende ruimte voor interactie en eigen inbreng.

Cursusdagen

 • vr 15 maart: 8:30 uur - 13:00 uur

 • za 16 maart: 8:30 uur - 13:00 uur

 • zo 17 maart: 8:30 uur - 12:00 uur

Activiteiten en excursies

Naast de cursusdagen organiseren wij ook een aantal activiteiten en excursies waar je optioneel aan kan deelnemen. Onderstaand een overzicht:

 • Donderdag 14 maart: Welkomstdiner
  Dit zal plaatsvinden om 20.00 uur.

 • Vrijdag 15 maart: Vrijdagmiddagborrel
  Wij organiseren vrijdagmiddag een borrel om 15.30 uur en hebben het verzoek neergelegd bij de lokale Deken of hij ook kan aansluiten bij deze borrel. Hij is in ieder geval enthousiast en de insteek vanuit hem zal ook zijn om hierbij aan te sluiten.

 • Maandag 18 maart: Excursie
  Wij zijn in een vergevorderd stadium om een excursie te organiseren naar de universiteit en het Paleis van Justitie.

 • Dinsdag 19 t/m donderdag 21 maart: Jungle tour
  Je kan deelnemen aan een jungle-excursie van 19 t/m 21 maart 2024. Geïnteresseerden kunnen zich dan rechtstreeks via de touroperator zelf aanmelden. De jungle excursie staat los van het cursuspakket en de cursusorganisatie en komen voor eigen kosten. Deze tour hebben wij voor ogen.

BASIS PAKKET
We bieden een basispakket aan waarbij de reis- en verblijfskosten exclusief zijn. We hebben hier speciaal voor gekozen omdat ieder van jullie specifieke wensen kan hebben. Zo kun je arriveren wanneer je wilt, vertrekken wanneer je wilt en overnachten in een hotel naar eigen keuze.

Ga je mee met ons op (studie)reis? Wij hebben er zin in!