De cursusaanbieder voor
de juridische professional
Een vrouw houdt een toespraak achter een desk. Achter de vrouw staat de vlag van de Europese Unie. Er zijn twee toeschouwers.

Online cursus EU migratierecht 2022

Het EU-migratierecht is voortdurend in beweging. Actuele ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en hierdoor krijgt het EU-migratierecht steeds meer betekenis voor de rechtspositie van burgers en hun familieleden van de Europese Unie en voor derdelanders (zoals bv. gezinsmigranten, langdurig ingezetenen, studenten).

Dit Europees migratierecht heeft niet alleen gevolgen voor de inhoudelijke normen die de rechtspositie van cliënten beïnvloeden, maar vereist ook een Europese manier van denken die niet altijd overeenkomt met de vertrouwde regels van nationaal (proces)recht. Ook is kennis nodig van de rechtspraak van het Hof van Justitie EU.

Tijdens deze cursus wordt de basis van het EU migratierecht door een expert in deze materie samen met je doorgenomen. Je krijgt een helder en compleet overzicht van de belangrijkste EU-verdragen en regelingen. Bespreking van de recente nationale rechtspraak en rechtspraak van het Hof van Justitie EU zorgt ervoor dat je na het volgen van deze cursus weer volledig up-to-date bent op het gebied van het EU-migratierecht. De opgedane kennis kan je de volgende dag meteen toepassen in de praktijk.

Topics in deze cursus:

  • Unieburgerschap

  • Zambrano zaken (gevolgen arrest Chavez)

  • België route

  • Openbare orde in het migratierecht

  • Gezinshereniging: middelenvereiste, inburgering

  • Visa

Voor wie?
Als advocaat of juridische professional die werkzaam is binnen het vreemdelingenrecht, kan een cursus EU migratierecht 2022 niet ontbreken. Behaal 3 PO-punten met het volgen van deze cursus vreemdelingenrecht, doordat MR. in opleidingen door de NOvA erkend is als beroepsopleider voor de advocatuur.

Een cursus van MR. in opleidingen volg je omdat:

  • deze lekker pragmatisch is: theoretische wetgeving wordt vertaald naar praktische handvatten waar je écht iets aan hebt;

  • deze wordt gegeven door bevlogen specialisten;

  • wij altijd persoonlijk en benaderbaar zijn;

  • je gegarandeerd PO-punten behaalt, omdat wij een door de NOvA erkende cursusaanbieder zijn, en dat voor een aantrekkelijke prijs!Beschikbaarheid

Een vrouw houdt een toespraak achter een desk. Achter de vrouw staat de vlag van de Europese Unie. Er zijn twee toeschouwers. 3 uur

Online cursus EU migratierecht 2022

Direct beschikbaar
online
3 NOvA PO
Vreemdelingenrecht
150.00
Aniel Pahladsingh € 150.00